Vanredna situacija u još dve opštine: „Pre mesec dana smo imali rođendane sa po 200, 300 zvanica…“

0
Foto: Profimedia

Zbog pogoršane epidemiloške slike vanredna situacija danas je u uvedena u dve opštine Moravičkog okruga – Lučanima i Ivanjici.

Obe lokalne samouprave proteklih dana povećan broj zaraženih, a u Lučanima ima nekoliko slučajeva gde su cele porodice pozitivne na koronavirus, prenosi Blic.

„Uzrok sve većem obolevanju je neozbiljnost građana i nepoštovanju epidemijskih mera. Imali smo pre mesec dana slučajeve da su pravljeni rođendani po dvorištima i šatrama u kojima je bilo 200-300 zvanica, i sahrane na kojima se okupljalo mnogo ljudi“, rekao je Zoran Vučićević, zamenik predsednika opštine i predsednik Opštinskog štaba za vanredne situacije.

U Lučanima ima trenutno 313 aktivnih slučajeva korona virusa, a proteklih dana broj pregleda u ovdašnjem domu zdravlja premašivao je 200.

Uvođenjem vanredne situacije javnim preduzećima „Dragačevo putevi“ i „Komunalac“ naloženo je da preuzmu pojačane epidemijske mere i pojačano vrše dezinfekciju javnih površina. Opštinska uprava se obavezala da obezbedi intenzivan rad inspekcijskih službi koje će vršiti pojačanu kontrolu sprovođenja donetih mera.