“Vakcinisan sam”: Viktor Orban primio kinesko cepivo protiv koronavirusa

1
Printscreen/Instagram/orbanviktor

Mađarski premijer Viktor Orban vakcinisan je protiv koronavirusa vakcinom koju je razvio kineski Sinofarm, objavio je on u nedelju na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, u trenutku kada Mađarska nastoji da ubrza svoj program vakcinacije građana.

Mađarska je u sredu postala prva članica Evropske unije koja je počela da vakciniše svoje građane vakcinom kineskog Sinofarma, nakon što je u program vakcinacije uključila i ruski Sputnjik V, iako evropski blok nije odobrio nijednu od spomenutih vakcina.

„Vakcinisan sam“, napisao je Orban, objavivši fotografije na kojima se vidi kako mu lekar ubrizgava vakcinu i pokazuje kutiju u kojoj se nalazila bočica.

U petak je Orban najavio moguće pooštrenje restriktivnih mera, s obzirom na to da je dnevni broj novih slučajeva zaraze koronavirusom porastao do najvišeg nivoa u ovoj godini, pa se očekuje da će se mađarske bolnice u iduće dve nedelje suočiti s velikim izazovima.

Stotine ljudi izašle su u nedelju na trgove u glavnom gradu Budimpešti, protestujući na taj način protiv pooštrenih mera zatvaranja.

Ruska i kineska vakcina se mađarskim građanima daje uz vakcinu Fajzera, Moderne i AstraZeneke.

Mađarski premijer je rekao da će svih 2,5 do 2,6 miliona Mađara, koji su se do sada prijavili za vakcinaciju protiv kovid-19 dobiti bar jednu dozu do Uskrsa, odnosno do početka aprila.

1 KOMENTAR

  1. Знао сам ја Викторе да си ти наш,
    Поздрав од брата Сиа

Comments are closed.