Uspešan početak drugog sajma “Belgrade Food Show”

    0

    Više od 100 izlagača iz industrije voća, povrća, mesa i mlečnih proizvoda predstavlja svoje visokokvalitetne proizvode 10. i 11. oktobra na drugom po redu sajmu “Belgrade Food Show”. U organizaciji Projekta za konkurentnu privredu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Asocijacijom za promociju srpske hrane ovaj sajam visokokvalitetne hrane omogućava izlagačima da pronađu investicione mogućnosti, sklope kupoprodajne ugovore i uspostave nova poslovna partnerstva. 

    Šenli Pinčoti, v.d. direktora misije USAID-a u Srbiji, istakla je da se među brojnim izlagačima  nalazi preko 20 inovativnih kompanija sa jedinstvenim proizvodima koji su deo aktivnosti Premium Food Design Hub i dm inkubatora. USAID je podržao obe inicijative pružajući ovim firmama tehničku pomoć i stručnost kako bi mogli da unaprede svoje proizvode i pripreme ih za police maloprodajnih lanaca i supermarketa.

    “Hrana je brend Srbije, bas kao sto su i ljudi, poput Novaka Đokovića ili Tesle, srpski brend. Hrana je naše zlato i sve dok bude bilo ovakvih sajmova to će biti znak da Srbija živi i razvija se”, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.

    USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu u partnerstvu sa Asocijacijom za promociju srpske hrane ulaže napore u formiranju održive platforme za predstavljanje inovativnih, visokokvalitetnih srpskih prehrambenih proizvoda i podizanju međunarodnog profila zemlje u sektoru premijum hrane. Prvi Belgrade Food Show 2018. pružio je odličnu priliku za više od 80 izlagača da ostvare partnerstva i sklope nove kupoprodajne ugovore sa više od 30 kupaca, predstavnika maloprodajnih lanaca i distributera iz 11 zemalja. Preko 600 posetilaca imalo je priliku da od 25 vrhunskih stručnjaka i preduzetnika tokom dvodnevnih edukativnih sesija i predavanja, stekne nova znanja o prehrambenoj industriji. Belgrade Food Show pruža odličnu priliku srpskim proizvođačima visokokvalitetne hrane da se predstave novim tržištima i povežu se sa vodećim domaćim i stranim kupcima.