Uspeh Sogelease se nastavlja sa novim imenom

    0

    OTP Leasing Srbija, koji je do nedavno poslovao kao Sogelease Srbija, potvrdio je lidersku poziciju na tržistu nakon objavljivanja rezultata lizing industrije za prvih devet meseci ove godine. Sa ukupnim finasiranjem od 78 miliona evra novih plasmana, OTP Leasing Srbija je zauzeo 20.29% tržišnog učešća u novoj produkciji. Tržište finansijskog lizinga je sa krajem trećeg kvartala, takođe zabeležilo rast za 25% u odnosu na proslu godinu.

    “OTP Leasing Srbija je lider u finansiranju kako novih tako i polovnih putničkih automobila sa ukupnim finansiranjem od 31,1 miliona evra. Pored toga, lider je i u finansiranju komercijalnih vozila sa iznosom od 28.32 miliona evra kao i građevinske mehanizacije sa iznosom finasiranja 9.95 miliona evra“, izjavio je Boris Stević, predsednik Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija.

    Kao lider na tržištu finansijskog lizinga od 2015. godine, nekadašnji Sogelease a sada OTP Leasing Srbija, beleži konstantan rast broja novozaključenih ugovora kao i iznosa finansiranja. U svom portfoliju ima 10046 aktivnih ugovora koji iznose 149 miliona evra. U odnosu na isti period 2018. godine, ukupan portfolio porastao je za 20 odsto.