Uspeh Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Viljnusu

  0

  Na Međunarodnom baletskom takmičenju u Viljnusu, koje se održavalo 15. i 16. juna, bronzanu medalju je ponela učenica Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru iz Beograda, trinaestogodišnja Nikolina Pašagaić.  Posebne pohvale dobile su Mia Šaljić (16), Jana Pašagić (11) i Zoi Jung (10). 

  Takmičenje je okupilo 178 učesnika, mahom iz Litvanije, Ukrajine i Rusije, a podrazumevalo je nekoliko selekcionih krugova. Srpske takmičarke su ispunile stroge zahteve međunarodnog žirija i uspešno stigle do samog kraja.

  Nikolina Pašagić je učenica Jovana Veselinovića, koja je ponela zlato i srebro sa različitim baletskim varijacijama na ovogodišnjem Baletskom takmičenju u Kelnu, ali i srebro na Baletskom takmičenju u Atini, prošle godine. Bronzanom medaljom u Viljnusu, u jakoj konkurenciji, potvrdila je još jednom svoj talenat i rad sa najboljim pedagozima.

  Mia Šaljić je takođe učenica Jovana Veselinovića, dok su Jana Pašagić i Zoi Jung deo su klase Ane Pavlović i Genga Ven Đija iz Pekinga. Sa Baletskog takmičenja u Kelnu u januaru, Jana i Zoi su donele bronzane medalje.

  Učenice Baletske škole Nacionalne fondacije za igru posebno su pohvaljene za brzo snalaženje u novom koreografskom materijalu, ali i rad sa različitim pedagozima tokom takmičenja u Litvaniji, za koje ih je pripremala pedagog Marija Janković.  

  Na jesen, tačnije 25. septembra, Baletska škola Nacionalne fondacije za igru predstaviće se u Teatru Beloni u Milanu, na prvom zajedničkom gala koncertu učenika baletskih škola iz Rima, Milana i Beograda.