“Uskoro ćemo i mi ući u broj zaraženih koji je dramatičan. Nije realno da budemo izolovano ostrvo…”

2
Foto: Printscreen Youtube

Pokrajisnki sekretar za zdravstvo i Zoran Gojković kazao je da se u Srbiji mora pratiti šta se dešava u zemljama okruženja i Evropi po pitanju koronavirusa.

Gojković, koji je i član republičkog Kriznog štaba upozorio je da nije realno da naša zemlja bude izolovano ostrvo i da će sigurno doći do povećanja broja zaraženih.

On je za TV Pink istakao da cela Evropa gori po pitanju broja zaraženih koronavirusom, da su skoro svi već pooštrili mere i u tom smislu navodi da je Madrid već u karantinu, u Berlinu je uveden policijskai čas, u Bugarskoj nikada više nije bilo obolelih…

“Nije realno da mi budemo izolovano ostrvo, sigurno je da će i kod nas doći do povećanja broja zaraženih, što će doći sa promenom vremena, odnosno zahlađenjem”, kazao je Gojković.

Pojašnjava da će ljudi više vremena provoditi u zatvorenom i ističe da je zato dobra situacija to što Srbija ceo septembar i skoro pola oktobra ima najmanji broj zaraženih.

“Ali, uskoro ćemo i mi ući u broj zaraženih koji je na neki nacin dramatičan”, upozorava Gojković.

Pokrajinski sekretar kaže i da ne bi trebalo da se širi panika i ističe da s obzirom da vakcine neće biti još neko vreme, kao da ni lek za Covid 19 nije pronađen, moramo poštovati osnovu u borbi protiv virusa korona, a to je pridržavanje svih epidemioloških mera – distanca, maske, vođenje računa o ličnoj higijeni, podizanje imuniteta.

“To nam daje sigurnost da ćemo što kasnije ući u povećanje broja zaraženih”, naglašava Gojković.

Ističe i da nam je neophodno da nemamo brze, jake, eksplozivne pikove koji bi uticali na veliki broj zaraženih u kratkom vremenskom peridou i na taj način i na opterećenost zdravstevnog sistema.

2 KOMENTARA

  1. “Nije realno da mi budemo izolovano ostrvo, sigurno je da će i kod nas doći do povećanja broja zaraženih, što će doći sa promenom vremena, odnosno zahlađenjem”, kazao je Gojković. Наравно да није реално, и наравно да “пооштавање мера” неће то спречити, а поготово не ношење маске када идете у тоалет, или то што неко мора у 11 ван кафића, и наравно да је доминантно регионално, а и шире, урзочно повезано. Стиже памет и у “Кризни штаб”.

Comments are closed.