US Open u septembru i bez publike: Igrači negoduju zbog održavanja turnira u nezamislivim uslovima

0
Foto: Profimedia

US Open biće održan od 31. avgusta do 13. septembra, potvrđeno je pošto je gradonačelnik Njujorka Endru Kuomo podržao organizatore američkog grend slema. Čelnici turnira i Američke teniske asocijacije (USTA) tako su se oglušili o apele vodećih teniserki i tenisera, odlučivši da ipak organizuju turnir, prenosi RTS.

Takmičenje u Njujorku biće prvi veliki teniski turnir posle pandemije koronavirusa.


“Uzbuđeni smo zbog US Opena koji će biti održan u Kvinsu od 31. avgusta do 13. septembra. Biće igran bez prisustva navijača, ali moći ćete da gledate mečeve na televiziji. To prihvatam”, izjavio je Kuomo.

Iako su ATP i VTA tur obustavljeni zbog pandemije, a igrači tek počeli da se pripremaju igrajući egzibicione mečeva, USTA je napravila radikalan korak.

“Neverovatno smo uzbuđeni jer je gradonačelnik Kuomo, zajedno sa državom Njujork, danas potvrdio naš plan da organizujemo US open”, rekao je Majk Daus, izvršni direktor USTA.

“Prepoznajemo ogromnu odgovornost zbog organizovanja prvog globalnog sportskog događaja u ovim izazovnim vremenima, i uradićemo sve da bude što bezbednije, minimizirajući sve potencijalne rizike. Sada možemo dati šansu navijačima širom sveta da gledaju kako se vrhunski teniseri bore za titulu na US Openu, dok pokazujemo da je tenis idealan sport za socijalnu distancu.”

Međutim, nisu svi igrači odreagovali pozitivno na vest o održavanju turnira u Njujorku.

Simona Halep je tokom dana odlučila da neće nastupiti u “velikoj jabuci”, dok i mnogi svetski teniseri sumnjaju u bezbednost takmičenja.

O tome je govorio i Novak Đoković, istakavši da su uslovi koje je preporučila USTA ekstremni i nezamislivi.

Potvrđeno je da će na programu biti i masters u Sinsinatiju, koji je takođe prebačen u Njujork.