Uručenje donacije Opštoj bolnici u Šapcu

  0

  Italijanska kompanija Aliquo Group, članica Udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji Konfindustrija, ove godine beleži 10 godina uspešnog poslovanja u Srbiji.  Nakon što je pandemija korona virusa izmenila tokove poslovanja u svim sferama, Aliquo Group je odlučila da sredstva namenjena obeležavanju velikog jubileja poslovanja usmeri na proizvodnju i donaciju sredstava za dezinfekciju i očuvanje zdravlja ljudi. Članica grupacije “Aliquo Industrial d.o.o.” se bavi proizvodnjom dezinfekcionih sredstava “Naclosept” te je kompanija odlučila donirati količinu od 5000 litara pomenutog sredstva onima kojima je to najpotrebnije, a to su bolnice i klinički centri širom Srbije. Aliquo Group je na ovaj način želela da se zahvali, oduži i pomogne medicinskom osoblju koje se već mesecima hrabro bori da građane Srbije zaštiti od virusa COVID 19. Proizvod je trenutno registrovan za industrijsku upotrebu, odnosno namanjen je čišćenju i dezinfekciji industrijskih objekata, fabrika, bolničkih i kliničkih centara, ali će “Aliquo Industrial d.o.o.” ubrzo izvršiti registraciju i za opštu upotrebu kako bi svi građani mogli da ga kupe i koriste u svojim domaćinstvima. Ukoliko dođe do povećanog broja obolelih i ponovnog širenja virusa “Aliquo Industrial d.o.o.”  će ponovo donirati određene količine “Naclosepta”.

  Simone Apolloni, izvršni direktor grupe „Aliquo Group” je tim povodom izjavio: „Kompanija „Aliquo Group”, koja upravo obeležava deset godina poslovanja u Srbiji, opredelila se tim povodom da sredstva koja su bila namenjena za proslavu tog jubileja, prenameni u donacije bolnicama širom Srbije i organizacijama, poput prihvatilišta za decu i osnovne škole, da doniramo dezinfekciona sredstva koje naše preduzeće ,,Aliquo  indastrijal” pravi, bazirno je na natrijum hipohloritu. Već smo prošle nedelje i ove isporučili dosta dezinfekcionih sredstava bolnicama. Donacije su dobili Klinički centar Vojvodine i Zemunska bolnica, a danas smo u kovid bolnici u Šapcu. To je naš način da se odužimo lekarima koji su nas čuvali sve ovo vreme tokom kovid pandemije.“ Simone je izrazio nadu da se ovaj pik koji smo ranije imali u Srbiji neće ponoviti. „Mi smo jedna od italijanskih kompanija koje posluju u Srbiji, koja se opredelila za te donacije. U prethodnom periodu dosta italijanskih firmi se pridužilo ovoj akciji, pod pokroviteljstvom Ambasade Italije u Beogradu. Bilo je dosta naših članica Udruženja Konfindustrije, koji su se takođe pridružili donacijama. Apoloni se svim lekarima zahvalio na svemu što su uradili i obećao da će i u narednom periodu pomoći u svemu što bude potrebeno, izražavajući nadu da će u narednom periodu za tom pomoći biti sve manje potrebe.“

  Zahvalivši se na donaciji Aliquo group vd direktora Opšte bolnice Šabac dr Slobodan Popović je istakao da Opšta bolnica u Šapcu zaista daje jedan dodatni podstrek da okonča ovu borbu do kraja. Ovakvo ponašanje odgovornih kompanija, kao što je „Aliquo Group”, svim zdravstvenim radnicima i kompletnom zdravstvenom sistemu je veoma značajno. Na pitanje koliko će ova dezinfekciona sredstva koja su dobili značiti dr Popović je rekao da je svaka pomoć je dobrodošla, pa i ova sredstva za dezinfekciju. „Vi znate da u borbi protiv zaraznih bolesti dezinfekciona sredstva zauzimaju vrlo bitno mesto. Dezinfikovati površine, prostore, zaštititi ljude, sve to ne bi moglo bez dezinfekcionih sredstava i lične zaštitne opreme. Na prvom mestu nam je zdravlje pacijenata, ali ne smemo nikako zaboraviti zdravstveno i nemedicinsko osoblje i njihovu zaštitu. Tako da ovo nema cenu. Dezinfekciona sredstva su na vrhu piramide u toj borbi protiv kovid 19 infekcije. Imamo nekoliko tipova dezinfencionih sredstava: na bazi alkohola, na bazi natrijum hipohlorida, na bazi vodonik peroksida itd. a dnevne potrebe Šabačke bolnice idu i na stotine litara, sve zavisi u kojoj smo fazi epidemije, šta planiramo za taj dan, kakve su nam to dana aktivnosti, tako da cifre idu i do stotine litara na dnevnom nivou.

  Italijanska kompanija Aliquo Group je proteklih 10 godinama uspešno realizovala više desetina greenfield i brownfield investicija, izgradila odličnu reputaciju i saradnju kako sa klijentima tako i sa svim sektorima na državnom i lokalnim nivoima koji su uključeni u procese realizacije investicija u Srbiji. Aliquo Group je do sada donirala više od 5000 litara „Naclosepta“ KC Vojvodina, KBC Dr. Dragiša Mišović, KBC Zemun, Humantiranoj organizaciji „Radost deci“, O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ a u planu je i donacija KBC Zvezdara. Ovoj humanitarnoj inicijativi se uslugama besplatnog prevoza dezinfekcionih sredstava pridružila i kompanija AKS Express Kurir.

  Više o Aliquo group kompaniji:

  Privredno društvo “Aliquo Investments” doo pruža usluge investment menadžmenta i pojektnog menadžmenta tj. organizovanja i sporovođenja svih aktivnosti u cilju realizacije investicionog projekta: od odabira lokacije za izgradnju i projektovanja objekta, preko izgradnje i ishodovanja svih neophodnih dozvola, do selekcije ljudskih resursa.

  Neki od najznačajnijih projekata “Aliquo Investments” doo su:

  – “Plastikcam East” d.o.o, Subotica – izgradnja proizvodnog objekta; delatnost: brizganje plastike;

  – “Ondaplast Balkan” d.o.o, Subotica – rekonstrukcija i prenamena objekta (bivši objekat Metro Cash&Carry); delatnost: proizvodnja polipropilenskih ploča;

  – “Rosa Catene”, Smederevo – rekonstruckcija postojećeg objekta – delatnost: proizvodnja ležajeva, zupčanika i zupčastih pogonskih elemenata;

  – “Carbotech Industrije” d.o.o. u Smederevo – izgradnja fabrike; delatnost: Proizvodnja elektromotora, generatora i transformatora.

  Drugi deo poslovanja Aliquo Group ogleda se u poreskom i finasijskom savetovanju klijenata pre, tokom i nakon realizovanja investicije kojim se bavi firma “Aliquo Accounting d.o.o”. Ovim uslugama se umnogome olakšava proces investiranja klijenata u smislu da na jednom mestu mogu da se posavetuju u vezi sa svakim aspektom ulaganja, omogućavajući im tako da na pravi način raspolažu svojim sredstvima.