Urna sa posmrtnim ostacima Nede Arnerić biće položena u Aleji zaslužnih građana, komemoracija u četvrtak, kremacija u subotu

1
Foto: Nedeljnik

Komemorativni skup povodom smrti Nede Arnerić, istaknute filmske glumice, biće održan u četvrtak, 16. januara u 12 časova, dok će kremacija biti u subotu 18. januara, u 16 časova i 30 minuta na Novom groblju u Beogradu.

Na komemorativnom skupu u Jugoslovenskoj kinoteci od velike glumice oprostiće se prijatelji i kolege, a nakon komemoracije biće prikazan film “Ukleti smo, Irina” iz 1973. godine, reditelja Koleta Angelovskog sa Nedom Arnerić i Velimirom Batom Živojinovićem u glavnim ulogama.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prethodno je dao saglasnost da se urna sa posmrtnim ostacima istaknute glumice Nede Arnerić položi u Aleji zaslužnih građana, preneo je RTS.

Glumica Neda Arnerić preminula je u petak u 67. godini. Snimila je više od 100 filmova, a odigrala četrdesetak uloga u pozorištu, a za svoj rad dobila je brojne nagrade.

“Grad Beograd odaje počast Nedi Arnerić, našoj velikoj glumici, koja je tokom karijere ostvarila značajne uloge kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Bila je miljenica filmskog platna, nosilac brojnih nagrada u Srbiji i Jugoslaviji i ostavila trag u filmskoj umetnosti na koji smo svi ponosni”, rekao je gradonačelnik Beograda, javio je Beoinfo.

1 KOMENTAR

  1. Shteta. Mogla je josh da zhivi. Posle drugog pokushaja trebalo je da neko bude sa njom. Moglo se pokushati. Samoca je svakome teshka, u bilokom periodu zhivota. Jednom laborantu je preminuo njegov sin. Nash je profesor samo nekoliko dana nagon toga dao svom laborantu dvaput vece obaveze, tako da nije imao puno vremena da tuguje. Vecina je osudjivala profesora… ali je vreme pokazali da je on bio u pravo’.
    Doktorica u penzii.

Comments are closed.