Urgentni centar ponovo prima pacijente, otklonjen kvar

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Stabilno vodosnabdevanje Urgentnog centra ponovo je uspostavljeno danas oko 12.30, pošto je prethodno došlo do prekida izazvanog kvarom na vodovodnoj cevi u Pasterovoj ulici, saopštilo je Javno komunalno preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija. 

Iz Urgentnog centra su za “Blic” potvrdili da su počeli da primaju pacijente. Tokom sanacije kvara, primali su, kako su rekli, samo hitna stanja, dok su ostali pacijenti upućivani u KBC “Zemun” i “Dr Dragiša Mišović”.

Navodi se da je za ostale potrošače koji su zbog kvara ostali bez vode, normalizacija vodosnabdevanja predviđena do 22 časa.

„Na predmetnom delu vodovodne mreže, koja je stara 50 godina, nije bilo većih defekata tokom prethodnih godina“, stoji u saopštenju.

Da je ova zdravstvena ustanova dobila vodu, potvrdio je za “Blic” Vladimir Šobot ispred JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”.

“Najvažnije je da smo uspeli da snabdemo vodom Urgentni centar. Trenutno je mali broj ljudi bez vode. Radi se o dve-tri zgrade u okviru Kliničkog centra, to je Očna bolnica i još jedan deo. Do 22. 00 sata se radi na otkanjanu kvarova na vodovodu, tako da se nadamo da će u tom roku biti snabdeveni i ostali potrošači koji su bez vode. Oni ne zovu, ne žale se, što znači da nije hitno, ali svakako da smo ono što je bilo najhitnije rešili”, kaže Šobot

Urgentni centar obustavio je prijem pacijenata, zbog pucanja vodovodne cevi u Pasterovoj ulici u centru Beograda.

Vladimir Šobot iz Vodovoda i kanalizacije objasnio je za N1 da velike temperaturne varijacije u toku dana loše utiču na vodovodne cevi, te da zbog toga dolazi do ovakvih pucanja.

Zbog velikog pritiska vode prilikom pucanja cevi došlo je i do podizanja asfalta.