Uprkos porastu preminulih, tvrde da im je stopa smrtnosti među najnižim na planeti: Indija broji više od 50.000 smrtnih slučajeva usled koronavirusa

0
Beta - AP Photo/Channi Anand

Broj umrlih od koronavirusa u Indiji prešao je 50.000, a više od 940 smrtnih slučajeva prijavljeno je u poslednja 24 časa, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja te zemlje.

U Indiji je od početka epidemije umrla 50.921 osoba od Kovida-19, odnosno još 941 osoba od pretodnog dana, navelo je ministarstvo na svom internet sajtu.

Prošle nedelje Indija je pretekla Veliku Britaniju i postala četvrta zemlja na svetu sa najvećim brojem smrtnih slučajeva, iza SAD, Brazila i Meksika. 

Sa 2,6 miliona zvanično prijavljenih slučajeva zaraze koronavirusom, zemlja od 1,3 milijarde stanovnika je treća na svetu po broju zaraženih, posle SAD i Brazila.

Zbog niskog nivoa testiranja stručnjaci smatraju da te cifre ne pokazuju pravi broj zaraženih.

Uprkos porastu broja umrlih ministarstvo zdravlja juče je u tviter poruci navelo da je stopa smrtnosti vezana za virus u Indiji „jedna od najnižih naplaneti“ i iznosi manje od dva odsto.

Indija je krajem marta uvela strogu izolaciju koju je postepeno ukidala početkom juna da bi oživela privredu. Međutim brojne mere i restrikcije i dalje su na snazi u raznim indijskim državama.

(Beta)