“Upravni odbor postavlja Vlada, a ne bilo kakva udruženja…”: FCS odgovorio Bjelogrliću

1
Fotografija: Nebojša Babić

Upravni odbror Filmskog centra Srbije izdao je saopštenje povodom ovodom izjave Dragana Bjelogrlića da optužbe za korupciju koje je na njegov račun uputio reditelj Predrag Antonijević imaju veze s nekakvom „smenom“ UO FCS koju je inicirala Grupacija za kinematografiju.

“Podsećamo gospodina Bjelogrlića i javnost da UO FCS postavlja i razrešava Vlada Srbije, a ne bilo kakva udruženja, te da su u njemu nagrađeni filmski kritičari, istoričari filma i filmski radnici koji su vrlo kompetentni u svom radu, o čemu svedoče i rezultati FCS. Pomenute afere i optužbe se rešavaju pred pravosudnim organima, a ne tako što se u njih uvlače drugi, naročito ne institucije kulture od nacionalnog značaja”, navodi se u saopštenju UO FCS.

U saopštenju se dodaje i da se Filmski centar Srbije mukotrpno bori da transparentno radi i da bude otvoren za sve umetnike, a ne samo za pojedinačne lobističke grupe, i biće u tome istrajan.

“Ocenu da li je u tome i uspešan može dati samo Vlada Srbije. Svoj kredibilitet sačuvaćemo, između ostalog, i tako što nećemo dozvoliti da budemo deo ličnih afera i poslovnih interesa”, zaključuje se u saopštenju.

1 KOMENTAR

Comments are closed.