Uprava za sprečavanje pranja novca saopštila da proverava podatke o firmama i ljudima povezanim sa Draganom Đilasom

0
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

(Beta) – Uprava za sprečavanje pranja novca Srbije danas je objavila da proverava podatke pravnih i fizičkih lica povezanih sa privrednim društvom Ascanius LTD i Draganom Đilasom.

Na sajtu Uprave je objavljeno da su preduzete “aktivnosti prikupljanja podataka, informacija i dokumentacije u zemlji i inostranstvu u cilju provere bitnih finansijskoobaveštajnih podataka koji ukazuju na sumnju u pranje novca, utaju poreza i prikrivanje stvarnog vlasništva od strane pravnih i fizičkih lica povezanih sa privrednim društvom Ascanius LTD i Draganom Đilasom”.

Zvaničnici Srbije su prethodnih dana tvrdili da je na Dragana Đilasa registrovana firma Ascanius LTD i da je on ovlašćeni korisnik računa u bankama u inostranstvu.

Đilas je to demantovao i najavio da će zbog “falsifikovanja dokumentacije” o navodnom računu na Mauricijusu podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je rekao i da će krivične prijave podnet protiv glavnog urednika “Večernjih novosti” Milorada Vučelića, njihovog istraživačkog tima koji je objavljivao dokumenta, šefice informativne službe SNS Vladanke Malović, ministra finansija Siniše Malog i “svih koji su iznosili laži o njemu”.