Upozorenje Komiteta SAD: “Srbija na izborima ne bi trebalo da ima kandidate ratne zločince”

3
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Parlamentarni komitet za spoljne poslove SAD javno je upozorio Srbiju da na izborima ne bi trebalo da ima kandidate ratne zločince, preneo je Glas Amerike.

To je u objavi na Tviteru naveo američki komitet za spoljne poslove, pozivajući se na pisanje Balkan insajta. U priči koju je objavila Balkanska istraživačka mreža BIRN navodi se da se “dvojica osuđenih ratnih zločinaca nadaju da će biti izabrani za poslanike na izborima koji se održavaju narednog meseca u Srbiji, dok se još nekoliko njih koje traži sud UN ili za koje postoje navodi za ratne zločine, spremaju za trku za ulazak u Skupštinu”, preneo je “Glas Amerike, Studio BiH”.

“Jedan od njih je Dragan Vasiljković, na Balkanu poznatiji kao Kapetan Dragan, ratni zločinac koji se u Srbiju vratio 28. marta ove godine, nakon što je pušten iz zatvora u Hrvatskoj gde je služio kaznu za zločine koje je u ovoj zemlji počinio 1991. godine”, stoji u tekstu.

Drugi ratni zločinac koji je najavio kandidaturu je ultranacionalistički lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kojeg je Mehanizam za međunarodne krivične sudove osudio za ratne zločine nad Hrvatima u njegovoj zemlji 1992. godine.

3 KOMENTARA

  1. Nema americkog predsednika do ( osim Trampa ), od Drugog svet. rata, koji nije ratni zlocinac, pa cak i Kenedi, ne svojom krivicom,ali ipak..
    . чак i oni za vreme stvaranja USA, koji su pobili tzv. Indijance, a samo za to sto su drugacije gledali na svet, nego oni, to ispada da je USA stvarana na ratnom zlocinu i jos uvek to traje, zlocin je postao njihov sastavni deo postojanja.

Comments are closed.