UNS: Generalni direktor RTS-a biće izabran ako dobije dvotrećinsku podršku Upravnog odbora

1
Ilustracija: Profimedia

Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije Vladimir Vuletić potvrdio je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da će Upravni odbor sutra glasati o novom generalnom direktoru te medijske kuće, koji će biti izabran ukoliko dobije dvotrećinsku podršku članova odbora, saopšteno je danas iz UNS.

Članovi odbora glasaće o dva kandidata koji su ispunili uslove konkursa, snimatelju i direktoru fotografije Vasku Vasoviću i odgovornom uredniku PGP-a Marku Milutinoviću.

Vuletić je rekao da će članovi Upravnog odbora prvo bodovati kandidate, a zatim glasati, kao i da će, ukoliko nijedan kandidat ne dobije potrebnu većinu, biti raspisan novi konkurs.

Prethodno su Vasović i Milutinović na posebnoj sednici UO izložili program i plan razvoja RTS-a za mandatni period.UO RTS-a je 6. jula saopštio da od pet pristiglih prijava na konkurs za generalnog direktora, prijave Vasovića i Milutinovića u formalno-pravnom smislu ispunjavaju uslove konkursa.

Medju prijavama koje nisu ušle u uži krug bila je i aktuelnog v.d. generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića, uz obrazloženje da prijava za konkurs nije bila potpisana.

UNS podseća da je konkurs za generalnog direktora raspisan 29. maja, kao i da se u njemu navodi da će UO u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs imenovati generalnog direktora RTS-a.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Zasto se precutkuje da ce se glasati u tri kruga ako u prvom i drugom ni jedan od formalne dvojice ne dobije 2/3 glasova?
    A ako bude izabran, koji ce Beogradski dimnjak da zadimi?

Comments are closed.