Univerzitet objavio rešenje o doktoratu Siniše Malog: “Doslovno preuzeti tekstovi drugih autora…”

3
Foto: Profimedia

Univerzitet u Beogradu objavio je danas na svojoj internet strani Rešenje Odbora za profesionalnu etiku kojom se potvrđuje da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat, prenose mediji.

U Rešenju se navodi da je „Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, postupajući po žalbi rektorke Univerziteta u Beogradu (Ivanke Popović) od 8. novembra 2019.godine, i po žalbama Siniše Malog i njegovih advokata na Odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka od 28. oktobra 2019.godine, utvrdio neakademsko ponašanje Siniše Malog“.

„Na sednici održanoj 21. novembra na osnovu Pravilnika o utvrđivanju neakademskog ponašanja u pisanju akademskih radova doneto je Rešenje kojim se preinačuje Odluka Nastavno-naučnog veća FON-a od 28. oktobra 2019.godine i utvrđuje neakademsko ponašanje Siniše Malog“, piše u Rešenju.

U Rešenju Odbora za profesionalnu etiku se navodi da je „Siniša Mali prilikom izrade doktorske disertacije „Kreiranje vrednosti kroz proces restruktuiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji“, koju je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine, doslovno preuzeo tekstove drugih autora bez navođenja imena autora i izvora iz kojih je tekst preuzet“.

Nije bilo ni „jasnog obeležavanja preuzetih delova, čime je učinio povrede Kodeksa profesionalne etike Univerziteta u Beogradu iz člana 22 (plagiranje)“.

U rešenju se i navode propusti u radu Siniše Malog, a navodi se i da je odbačen je “zahtev Siniše Malog za preispitivanje odluke Nastavno-naučnog veća FON-a od 28. oktobra 2019. godine kao nedozvoljen”.

Univerzitet je Rešenje objavilo na ovoj stranici.

Opširnu analizu “afere doktorat” možete da čitate u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 28. novembra.

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

Naslovna strana novog broja Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 28. novembra


3 KOMENTARA

  1. Zanima me da li mogu navesti deo ili delove prepisanog-ali u orginalnom prepisu u doktoratu S.M. bez insinuacija prepisanog ( znaci- od reci do reci (ne)citiranog dela i Autora za kojeg tvrde. Sama izjava da je Plagiat bez validnih dokaza je sama po sebi nistavna. Dovoljno je samo vreme odlucivanja o (ne)plagijatu u korist moje tvrdnje. Ova komisija mora da ima kvocijent inteligencije iznad 240 ( doduse pojedinacno ( mozda je ovo zajedbnicki IQ) – mislim svako bi trebao da da svoje misljenje sa neoborivim dokazima svoje tvrdnje) gledajuci na vreme donosenja odluke.

  2. Komentar na Nedeljnik. Nije mi samo jasno kakvo zadovoljstvo izvlace odredjeni ljudi koji bez prestanka blate ovu vlast? Nesto nisam primetila da ste ovako pisali o velikim aferama prosle vlasti. Recimo o Djidjiju i aferama opstine i njegovom licnom bogatstvu. Vas problem je sem mrznje prema Vucicu i narod koji ZNA sta radite. Narod je tesko “OBORITI”.

  3. Hajde gdjo Brnabicka pokazi da si samostalna a ne pod kisobranom AV. Dokazi da smes Malog da kaznis primerno i adekvatno ucinjenom. Ja da sam na vasem mestu rekao bih diktatoru, ” ja ili on” , pa sta bude.

Comments are closed.