UNIQA zvanično osiguranje vaterpolo tima na putu do Tokija

  0

  Nakon pet godina saradnje krunisane olimpijskom, svetskom i evropskim medaljama, UNIQA ostaje zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije i u aktuelnom olimpijskom ciklusu i na putu do novih najsjajnijih odličja.

  Osim što će biti sigurna podrška našim delfinima, Kompanija će osigurati i Završni turnir Svetske lige, sportski spektakl koji će, od 18. do 23. juna na beogradskom Tašmajdanu, ujedinitiosam najboljih vaterpolo reprezentacija u istom cilju – borbi za prvo mesto i jednu vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

  „UNIQA sa ponosom nosi titulu zvaničnog osiguranja vaterpolo tima i partnera Vaterpolo saveza Srbije. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo biti uz naš najtrofejniji nacionalni sport i sportiste u odbrani još jednog olimpijskog zlata i ugledu naše reprezentacije kao jedne od najuspešnijih na svetskoj sceni. Na predstojećem Finalnom turniru Svetske lige, koji ima izuzetan takmičarski značaj, nastojaćemo da im kao i godinama unazad osiguramo najbolji vetar u leđa. Osim što ćemo se pobrinuti za bezbednost svih učesnika, pozvaćemo publiku da pod sloganom Srbija za delfine navija, umesto pred televizorima svoje heroje bodri uživo na Tašmajdanu. Uvereni smo da će im se vaterpolisti, kao i svaki put do sad, odužiti najsjajnijim odličjima i direktnim plasmanom u Tokio“, istakla je Sonja Marić, direktorka Sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA osiguranja.

  Nemanja Marijan, generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije naveo je da partnerstvo vaterpolo tima i UNIQA osiguranja počiva na istim temeljima, odnosno zajedničkim vrednostima koje dele i promovišu – istrajnosti, predanosti timu i želji za vrhunskim rezultatima. On je istakao da je snažna veza između vaterpola i ove kompanije još jednom potvrđena i dodatno učvršćena dvogodišnjim ugovorom.

  „UNIQA je za nas najveći oslonac u organizaciji jednog vrlo zahtevnog takmičenja kao što je Finalni turnir Svetske lige. Ova kompanija godinama unazad učestvuje u našim događajima. Dragoceno je što delimo istu viziju da Vaterpolo savez Srbije u budućnosti bude organizator velikih događaja, a sve sa ciljem dodatne popularizacije vaterpola. Nedavno smo imali kontrolu predstavnika FINA i oni su veoma zadovoljni onim što je do sada urađeno. Montažne tribine postavljaće se od 10. juna, a i prodaja ulaznica ide veoma dobro. Zato mi preostaje samo da se pridružim našim partnerima iz UNIQA osiguranja i sloganom Na tribine za delfine Finalnog turnira pozovem publiku da dođe“, istakao je Marijan.

  Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije istakao je da u sportu kao i u životu – utakmice dobija dobar tim, a medalje se osvajaju uz pravu podršku. UNIQA, kako je rekao, našim reprezentativcima obezbeđuje i jedno i drugo.

  „Ova kompanija za nas nije samo sponzor, već igrač više i važan deo ekipe. Vaterpolo reprezentacija i reprezentativci, godinama se uzdaju u podršku UNIQA osiguranja, koja je za nas bila odskočna daska do svih odličja koje smo osvojili od početka saradnje. Zbog toga mi je posebno drago što ostajemo u istom sastavu u susret najvažnijem takmičenju i kraju još jednog ciklusa koji nas očekuje sledeće godine u Japanu. Naš cilj na finalnom turniru Svetske lige je jasan, a to je osvajanje prvog mesta i plasman na Olimpijske igre. Pojačali smo intezitet rada poslednjih dana. Treniramo dva puta dnevno, a reprezentacija će biti kompletna od 12. juna kada će nam se priključiti i igrači koji učestvuju u završnici klupske Lige šampiona. U ponedeljak putujemo u Bečej, gde ćemo odigrati prijateljsku utakmicu sa Francuskom, a već u utorak nam dolazi selekcija Australije sa kojom ćemo imati četiri trening meča“, rekao je Savić.   

  Vaterpolo reprezentativac i jedan od promotera UNIQA osiguranja Milan Aleksić rekao je da višegodišnja podrška UNIQA osiguranja velika motivacija za tim da nastave da obaraju sopstvene rekorde, pomeraju granice i daju sve od sebe da održe reč i na ukazano poverenje odgovore novim medaljama. 

  – UNIQA godinama unazad bezgranično veruje u reprezentaciju i naš zajednički uspeh. Upravo ta vrsta odnosa davala nam je snagu da nastavimo dalje – čak i kada nam nije sve išlo na ruku. Nastavak saradnje sa UNIQA-om neposredno pred najvažnije kvalifikaciono takmičenje ove godine, koje igramo na domaćem terenu, za nas je kao i uvek pravi potez u pravo vreme – gol u poslednjoj sekundi, koji vodi do sigurne pobede. Maksimalno smo posvećeni pripremama za Finalni tunrir Svetske lige. Ove sedmice su treninzi prilično naporni, jer se dosta radi na fizičkoj spremi. Ambicije su nam kao i uvek najviše, pogotovo jer igramo u Beogradu pred našom publikom. Cilj nam je prvo mesto i to ne krijemo. Za to će nam biti potrebna i podrška sa tribina, ali ne smunjam da će navijači u hramu vaterpola na Tašu napraviti sjajnu atmosferu“, naveo je Aleksić.