UNICEF Inovacioni fond finansira startap kompanije koje se bave blokčejn tehnologijama

  0

  Finansiranje u vrednosti do 100.000 američkih dolara

  UNICEF Inovacioni fond poziva startap kompanije da se prijave na konkurs za finansiranja razvijanja softverskih rešenja zasnovanih na blokčejn tehnologiji u iznosu do 100.000 američkih dolara. Deo sredstava moguće je dobiti u kriptovaluti (bitcoin ili ether). UNICEF ova sredstva obezbeđuje bez uzimanja vlasničkog udela u kompanijama, a takođe obezbeđuje i mentorstvo.  

  Pravo da se prijave imaju startap kompanije koje poseduju funkcionalni blokčejn prototip otvorenog koda, i koje  su registrovane u Srbiji i u zemljama u regionu Zapadnog Balkana u kojima se realizuju programi UNICEF-a. Startapi iz Srbije mogu dobiti dodatne informacije na srpskom jeziku,  jer je UNICEF u Srbiji obezbedio podršku domaćim kompanijama tokom trajanja konkursa.

  Prednost pri izboru imaće startap kompanije koje se bave obradom podataka, finansijskim rešenjima, povezivanjem i osnaživanjem lokalnih zajednica. Finansiranje, međutim, nije ograničeno samo na ove oblasti – u obzir će se uzmati i kompanije koje koriste tehnologiju distribuiranog registra (distributed ledger – DLI) na nove i inovativne  načine koji su široko i globalno primenljivi.

  Zainteresovane kompanije mogu da se prijave do 27. jula 2020. godine na sajtu UNICEF Inovacionog fonda (https://form.jotform.com/200516171202135)

  Prijavljivanje se sastoji iz nekoliko koraka i moguće je isključivo na engleskom jeziku.  Kompletne informacije o procesu i uslovima prijavljivanja mogu se naći na veb sajtu UNICEF-a u Srbiji: na srpskom https://www.unicef.org/serbia/inovacioni-fond-konkurs-blockchain i na engleskom jeziku  https://www.unicef.org/serbia/en/innovation-fund-open-call-blockchain

  Kompanije koje uđu u uži izbor biće kontaktirane sa zahtevom da dostave detaljniju ponudu.

  Detaljnije o konkursu govoriće se i na vebinaru koji UNICEF organizuje 9. jula 2020.  u 15 časova. Zainteresovani timovi mogu da se prijave ovde

  Za sve dodatne informacije, molimo da kontaktirate: Vladimir Trkulja, UNICEF u Srbiji, e-mail:  vtrkulja@unicef.org