“Umreće u zatvoru”: Upozorenje advokata Harvija Vajnstina

2
Foto: Profimedia

Advokati slavnog holivudskog producenta Harvija Vajnstina, kojem je juče sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od 23 godine, upozoravaju da njihov klijent nije u stanju da bude u zatvoru. Oni su naveli da da će producent najverovatnije zbog lošeg zdravstvenog stanja da umre u zatvoru.

Vajnstinovi advokati, piše britanski “Miror“, navode da mu je potrebno da, pored ostalih lekova koje dnevno uzima, prima i injekcije u oči. Sudija nije uzeo u obzir molbu odbrane da se smanji kazna zbog humanitarnog rada kojim se producent bavio. Odbrana je takođe molila da se uzmu u obzir i njegova deca, te predložila najmanju kaznu zatvora od pet godina, predlog koji je sud odbacio.

Producent je i dalje na lekovima koje je počeo da uzima posle neuspele operacije u decembru, nakon koje je počeo da koristi pomagala za hodanje. Takođe se žalio u februaru na bol u grudima, zbog kog je završio u bolnici, prenosi B92.

2 KOMENTARA

  1. Kazna koja mu je odmerena je čak i blaga a to što će da odapne u zatvoru mu je ustvari nagrada jer je dočekao duboku starost kao slobodan čovek, uživajući u životu nekažnjen za to što je činio. Da je osuđen odmah na početku do sada bi već i odslužio kaznu prema tome to mu je što mu sleduje.

  2. Umrece i ovako i onako,covek je bolestan.Mnogo njih je bolesnih sto leze po zatvorima.Poenta je u tome da on za svoj zlocin nrce ni odgovarati,jer ce mu smrt biti spas.

Comments are closed.