Ukupno 15 finalista ulazi u trku za Effie nagradu

  0

  Specijalni žiri, odabrao je ove godine petnaest radova koji će ući u trku za prestižnu Effie nagradu. Ko će ove godine osvojiti ovu laskavu titulu, koja je prepoznatiljiva u celom svetu, saznaćemo na gala ceremoniji koja će biti organizovana 12. juna.

  U trci za Effie učestvuju svi kandidati koji su prijavili marketinške aktivnosti sprovedene u periodu od 1. januara 2018. do 31. decembra 2018.

  Kampanje koje su se našle na listi najefektivnijih u ovoj fazi takmičenja su:

  Pšenično je Zaječarsko

  Nectar – Već 20 godina nije svejedno! (U tri kategorije)

  #RADIMuMEKU

  Vip Kinoteka

  Booster – BEE MAD!

  Transparentni keš krediti

  Munchmallow – Priča za sebe (U dve kategorije)

  Smartić Satić

  Vip Žabalesku prepaid

  Total

  Vip Back to school family platforma

  Intarifa postpaid – čet intervjui

  Nova sezona takmičenja počela je 4. februara, kada je otpočelo prijavljivanje. Ove godine  takmičari na raspolaganju imaju ukupno 18 kategorija. U prvoj rundi žiriranja učestvovala su ukupno 37 stručnjaka u oblasti marketinških komunikacija, koji su imali zadatak da od više desetina pristiglih radova izaberu one koje smatraju najefektivnijim.

  Žiriranje je sprovedeno u toku dva dana koje su moderirali potpredsednica Žirija, Jelena Šarenac (Henkel) i predsednik, Srđan Bogosavljević (Ipsos). Finalna runda žiriranja zakazana je za 16. maj.

  Ove godine dodela Effie nagrada organizuje se po treći put u Srbiji. U prethodne dve godine dodeljeno je ukupno 13 bronzanih Effie trofeja, četiri srebra i jedan zlatni Effie.

  Effie nagrade su globalno poznate među oglašivačima i agencijama kao nagrade koje ističu efektivnost komunikacija, odnosno one koje prepoznaju sve oblike komuniciranja koji doprinose uspehu brendova.