“Ukrao je test iz štamparije, slikao ga u toaletu, bacio u WC šolju i uništio ga, a onda je podeljen na Vajberu”: Kako su procurili zadaci iz matematike

2
Foto: Tanjug

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su I. S. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike, zvanično je saopšteno iz MUP-a.

Nakon toga on je, sumnja se, otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina I. S. rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije „Vajber“, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Osumnjičenom I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Zbog toga što je, kako je ranije rekao ministar prosvete Mladen Šarčević, test iz matematike “provaljen”, on je odložen za sutra, kada će mali maturanti polagati rezerervnu verziju tog testa.

Revoltirani odlaganjem testa iz matematike, osmaci su tokom jučerašnjeg dana i danas protestovali ispred Ministarstva prosvete i centralnim beogradskim ulicama sa zahtevima za poništavanje završnog ispita i smenu ministra Šarčevića.

Danas su svršeni osmaci polagali rezervnu varijantu kombinovanog testa, kako je iz predostrožnosti odlučilo Ministarstvo prosvete.

2 KOMENTARA

  1. Zasto su polagali rezervnu varijantu testa iz predostroznosti? Valjda iz nuzde i potrebe da se ne koristi, ” ofirani” test

  2. Mnogo nelogičnosti, pa sve ukazuje da naprednjačka mašina skreće pažnju nacije na već obesmišljno polaganja male mature, a da iz nekog bunkera sprema neko novo iznenadjenja sa Kosovo i Metohijom.

Comments are closed.