Ukrali 600 rolni toalet papira: Neobične pljačke u Hongkongu zbog koronavirusa

0
Foto: Profimedia

Grupa naoružanih muškaraca u jednoj četvrti Hongkonga ukrala oko 600 rolni toalet papira vrednih više od 130 dolara. Tamo trenutno vlada nestašica kao posledica panične kupovine zbog epidemije koronavirusa.

Pljačkaši su bili naoružani noževima, a presreli su dostavljača robe ispred supermarketa u četvrti Mong Kok. Kako je saopštila policija, ubrzo su uhvaćeni, a deo toalet papira je vraćen u prodavnicu. Sve se dogodilo prilikom istovara toalet papira ispred supermarketa u četvrti poznatoj po delovanju pripadnika trijade, kineske mafije, piše BBC.

U prodavnicama u celom gradu formirani su dugački redovi za namirnice i robu.

Uprkos tome što vlasti uveravaju stanovništvo da epidemija virusa nije uticala na redovno snabdevanje robom, kupuju se velike zalihe toalet papira, ali i ostalih potrepština i hrane, kao što su pirinač, testenine i sredstva za čišćenje.

Maske za lice i sredstva za higijenu ruku skoro da je nemoguće nabaviti. Vlasti su okrivile lažne glasine na internetu za širenje panike i preteranu kupovinu, uz napomenu da roba stiže na uobičajen način i u uobičajenim količinama.

Slična nestašica toalet papira, sredstava za higijenu ruku i maski vlada i u u Singapuru, gde je trenutno 75 slučajeva obolelih od koronavirusa.