Ukradena spomen-ploča Bati Živojinoviću

0

Spomen-ploča Velimiru Bati Živojinoviću ukradena je sa zgrade u Mileševskoj ulici.

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, koja je i predsednica Кomisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda, najoštrije je osudila ovaj vandalski čin.

“Najoštrije osuđujem nepoštovanje lika i dela našeg velikog glumca Velimira Bate Živojinovića i vandalizam bezobzirnih vandala koji su krađom spomen-ploče pokazali da im ništa nije sveto. Lopovluk, bezobzirnost i rušenje kulta ličnosti koje su dale nemerljiv kulturni doprinos prestonici, zemlji i regionu, dokazuju da je vandalizam jedini pokazatelj mržnje prema svemu što predstavlja očuvanje tradicije i kulture sećanja. Neverovatna je činjenica da postoje osobe koje u bilo kom trenutku, na bilo koji način žele da ruše, kradu, uništavaju obeležja našeg grada i koje iz nerazumnih i neprihvatljivih razloga uništavaju sećanje na sve ličnosti koje su svom gradu dale svoj talenat, ljubav, bezgranično se zalažući za razvoj kulture”, navela je Radulovićeva, preneo je N1.

Prema njenim rečima, Grad Beograd će u saradnji sa Opštinom Vračar i Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda izraditi novu spomen-ploču Velimiru Bati Živojinoviću.