“Ukinuo bih takse samo kad bi došao Tramp i ponovio ono što je rekao Buš…”: Ramuš Haradinaj o “žurbi” njegovih političkih protivnika da se ukinu takse

3
Foto: Profimedia

Bivši premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj navodi da je iznenađen žurbom njegovih političkih oponenata na Kosovu i Metohiji, da se ukinu takse na robu iz Srbije, prenosi B92.

On je rekao da bi razumeo da oni žele da “promene koncept i preuzmu odgovornost”, ali ne da na taj način odbacuju nešto što je uradio neko drugi. Dodao je i da ga zbunjuje priča o “reciprocitetu”.

“Oni žure sa taksama i neće im ostati ništa u ruci kada dođe do pitanja priznanja, oni neće imati šta ponuditi za uzvrat”, rekao je Haradinaj.

Kada kaže “oni”, Haradinaj verovatno cilja na predsednika Kosova Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija, za koja tvrdi da je “previše fleksibilan”.

“Ukinuo bih takse samo kada bi došao predsednik SAD Donald Tramp i ponovio ono što je rekao Buš”, zaključio je Haradinaj, aludirajući na Bušovu izjavu da Srbija treba da prizna Kosovo u postojećim granicama.

3 KOMENTARA

  1. Bolestan u ovoj prici nije zasigurno Haradinaj. A u nasem dvoristu vec ima doooosta posla za medicinske strucnjake. Za ocekivati je da ste to do sad vec shvatili (kad Vam je odabrani nick ‘penzioner’)

  2. Све више ствар личи на добро координирани перформанс. Као у неком драмолету, “таксе-да или не” решиће се месец- два од финала председничке Трампове кампање. Таксе ће да “тресну о земљу”, своју добру демократску и независну вољу славиће “косова”, “ми” још једну победу, а онда долази наше “српско освешћивање”, у 5 после поноћи. А од радости тећи ће нам сузе у потомцима. Заслужено!

Comments are closed.