“Ukinite porez na donacije. Ko hoće da donira milion, mora da plati još 200 hiljada”: Narodna stranka traži promene tokom vanrednog stanja

1
Foto: Narodna stranka, logo

Predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da ta stranka zahteva hitno ukidanje plaćanja poreza na dodatu vrednost (PDV) na donacije tokom vanrednog stanja, koji iznosi između 10 odsto i 20 odsto od vrednosti donacije.

“Kada bi danas bilo koji privrednik hteo da kao pomoć pokloni milion dinara u sredstvima za higijenu i dezinfekciju, hranu, vitaminske suplemente ili toalet papir, morao bi da državi plati 200.000 dinara na svaki donirani milion dinara”, rekao je Kovačević.

On je istakao da je obavezom plaćana poreza apsurdno demotivisati firme koje žele da pomognu ugroženim građanima.

“Zašto ne bismo pomogli širokog srca bolnice, sabirne centre za distribuiranje hrane penzionerima, ustanove, kampove i Crveni krst koji pomaže bolesnim migrantima”, upitao je Kovačević.

U Srbiji je uvedeno vanredno stanje zbog pandemije korona virusa u svetu.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

1 KOMENTAR

  1. Не само да треба укинути плаћање ПДВ-а на донације, већ и тај тако обрачунати, а неплаћени ПДВ донатору треба омогућити да користи као одбитни ПДВ.

Comments are closed.