Ujedinjena DS: Prvo razgovor opozicije sa EU o izbornim uslovima, to je temelj za dijalog

3
Foto: Tanjug

Ujedinjena Demokratska stranka pozdravila je angažovanje EU i spremna je da zajedno sa drugim opozicionim strankama razgovara sa njenim predstavnicima o uslovima za slobodne i poštene izbore, koji bi bili uspostavljeni najmanje devet meseci pre raspisivanja sledećih izbora.

“Na Predsedništvu Ujedinjene Demokratske stranke smo se usaglasili i da je neophodno da se prethodno obave neposredni razgovori predstavnika opozicije sa predstavnicima EU o slobodnim i poštenim izborima. Smatramo da je prvo u takvim neposrednim razgovorima potrebno postaviti temelj za eventualni dijalog, budući da prethodni pokušaj dijaloga sa vlašću nije dao rezultate”, navedeno je u saopštenju Ujedinjene DS.

Kako se ističe, ti razgovori svakako ne bi uticali na njihovu odluku da ne učestvuju na predstojećim izborima u redovnom roku, s obzirom na to da je već isteklo vreme za ispunjavanje njihovih zahteva da je neophodno da prođe minimum devet meseci od uspostavljanja uslova za slobodne i poštene izbore do raspisivanja izbora.

“Odustajanje od postavljenog roka od minimum devet meseci normalnih političkih okolnosti bi obesmislilo ispunjavanje i bilo kog drugog zahteva opozicije”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da dijalog koji bi se vodio u kontekstu održavanja izbora u redovnom roku bi zapravo bilo samo pregovaranje sa vlašću o izlasku na neslobodne i nepoštene izbore, a u “takvoj farsi svakako neće da učestvuju”.

“Zato ćemo i narednih dana nastaviti da činimo svaki napor da ubedimo međunarodne posrednike da je prihvatanje zahteva opozicije i roka od minimum devet meseci od postizanja sveobuhvatnog sporazuma o slobodnim i poštenim izborima pretpostavka normalizacije političkog života i vraćanja demokratije u Srbiju”, ističe Ujedinjena DS i poručuje da će u narednom periodu raditi na aktivnoj kampanji bojkota.

3 KOMENTARA

  1. Изборе јесу покрали социјалисти, а народ и државу су покрале “демократе”. Још месец дана Владе Мирка Цветковића и држава не би избегла банкрот. Додуше, ово се не предаје по основним и средњим школама, али ће вам на Економском факултету то, у сваком тренутку, потврдити.

  2. Koliko mi se čini, izbore je pokrala socijalistička stranka; ne znam za demokratsku, a to sjedinjeni, razjedinjeni, pa pogledajte šta je danas na sceni; nezna se ko s kim, šta i kako!
    Da se ja pitam, jeste fer dati svakome da čuje i drugu stranu, a za to treba vremena!

  3. “Уједињена Демократска странка” ! Добар виц за данас. Прво те покраду јединствени, потом разједињени, па дође ред, на крају, и уједињени.

Comments are closed.