Majka Milana Kneževića puštena iz policije: “Postupak zbog onalovažavanja i ometanja policije…”

0
Foto: Profimedia

Ratka Knežević, majka jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, puštena je na slobodu, nakon što je rano jutros uhapšena tokom pretresa njene kuće u Zeti, prenose mediji.

Ovo je saopštio njen advokat Dražen Medojević nakon saslušanja u Prekršajnom sudu u Podgorici.

Medojević je naveo da je protiv Kneževićeve sproveden prekršajni postupak zbog omalovažavanja i ometanja policije tokom pretresa i naglasio da u njenoj kući policija nije pronašla ništa.

On je novinarima ispred Osnovnog suda u Podgorici rekao da je pretres u Zeti izvršen u ranim jutarnjim satima, te da je predmet pretresa navodno bio Milanov brat Mirko Knežević.

Ratka Кnežević nastavnica u penziji, majka Milana Кneževića i njegov brat od strica Goran Кnežević uhapšeni su jutros.

U trenutku hapšenja majka Кneževića je bila sama, jer su se Milan i njegov brat Mirko nalazili u Beogradu.

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević poznat je od ranije i po izjavi da neće dobrovoljno otići na izdržavanje zatvorske kazne, jer je to od njega tražila njegova majka.

Knežević je osuđen na četiri meseca zatvora zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. godine.

Knežević je potvrdio je da je njegova majka jutros uhapšena, navodeći da u ovom trenutku ne zna razlog hapšenja, ali da sigurno zna da je bila učesnik molebana i litija u Crnoj Gori u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti.

Knežević je za Tanjug rekao da se hitno vraća u Crnu Goru.

“Osim greha što je moja majka, očigledno da nema drugog razloga zbog kojeg bi ona bila uhapšena i to sa lisicama na rukama”, rekao je Knežević za Tanjug, preneo je Blic.

Ispričao je da su rano jutros uhapšeni njegova sedamdesetogodišnja majka, kao i njegov brat od strica i značajan broj njegovih prijatelja i članova Demokratskog fronta iz područja Zete.

Naveo je da je njegova majka, prosvetni radnik u penziji, uhapšena jutros oko pet sati kada je između 10 i 20 pripadnika Uprave policije sa maricom upalo u njegovu porodičnu kuću i izvršilo pretres.

Naveo je da nikako Zećanima ne mogu da oproste otpor koji su pružili prvih dana nakon donošenja zakona.

“Niti mogu da oproste ove molebane i litije koje ne samo u Zeti nego širom Crne Gore i regiona preplavljuju gradove i šalju jasnu poruku da mi nećemo odustati od ove naše borbe”, kaže Knežević.

“Sve ono što su planirali da urade, a primenili su nad mojom majkom i nad ljudima iz Zete ja im stojim na raspolaganju, pa neka odmah otpočnu na graničnom prelazu”, naveo je Knežević.