“Uhapšene su 154 osobe zbog kršenja policijskog časa”: Ministar Stefanović kaže da je noć bila mirna, ali da je neophodno poštovati mere

0
Foto Nedeljnik

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojšta Stefanović izjavio je da su u drugoj noći u kojoj se primenjuje zabrana kretanja uhapšene 154 osobe zbog kršenja te mere, ali da je noć protekla relativno mirno.

Stefanović je potvrdio da su jutros u osam sati svi granični prelazi Srbije zatvoreni za putnički saobraćaj.

“Niko neće moći da udje na teritoriju Srbije. To je potrebna mera. Jeste oštra, jeste teška – ali je važna da bismo zaštitli stanovništvo”, kazao je ministar.

Zabrana kretanja i zatvaranje graničnih prelaza uvedeni su kao mere u vanrednom stanju proglašenom u Srbiji zbog pandemije korona virusa u svetu.

“Apelujem da poštujete ove mere. Svako ko se ne pridražava mera, on ugrožava zdravlje naših ljudi. Uhapšene osobe su se našle izmedju 20 i pet sati ujutru našle na ulici, a nisu imali odobrenja”, kazao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

Rekao je da tih slučajeva ima u više gradova Srbije, ali da ih je najviše u Beogradu.

Stefanović je izjavio da je tokom “policijskog časa” u zemlju iz žarišta korona virusa pristiglo 66 državljana Srbije koji su smešteni u karantin u Moroviću.

Potvrdio je da je šest osoba uhapšeno zbog kršenja mera samoizolacije i naglasio da će osobe koje krše nove propise biti smeštene u neki od karantina – u Vršcu, Požarevcu i Pirotu – u zavisnosti od mesta gde su zatečeni.

(Beta)