Uhapšena dvojica mladića koji su se predstavili kao navijači FK Sarajevo, upali u Radio Sarajevo i pretili novinaru smrću zbog teksta koji im se nije dopao

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Sarajevska policija uhapsila je dvojicu mladića koji su dan ranije upali u sedište redakcije Radio Sarajeva i pri tom pod pretnjom smrću tražili od novinara da uklone s portala radija tekst koji im se nije dopao.

Policija je objavila kako su uhapašeni A. Š. (29) i A. B. (28), obojica iz Sarajeva.

Policija ih tereti za krivična dela protivpravnog lišavanja slobode i ugrožavanja bezbednosti, a obojica su predata županijskom tužilaštvu koje vodi istragu.

Prema saopštenju redakcije Radio Sarajeva, dvojica mladića koji su za sebe tvrdili da su navijači FK “Sarajeva”, upali su u sedište njihove redakcije u petak kasno uveče.

Oni su to uradili nakon što je na društvenim mrežama te radio stanice objavljen tekst kako je jedan od navijača “Sarajeva” ranije uhapšen u Belorusiji i osuđen na pet godina zatvora nakon što je policija kod njega pronašla drogu.

Dvojici navijača taj se tekst o njihovom prijatelju nije dopao, pa su nakon upada u redakciju Radio Sarajeva tražili novinara koji je to objavio i preteći smrću njemu i članovima njegove porodice tražili ne samo da taj tekst ukloni, nego i da zove redakcije drugih medija koji su tekst preneli i od njih traži da ga uklone sa svojih stranica i ne objavljuju.

“Bojeći se za svoju i bezbednost svoje porodice, naš kolega je, dakle, pod prisilom, izvršio nalog grupe napadača”, navodi se u saopštenju Radio Sarajeva u kojem je istaknuto da su se njihova redakcija i uredništvo suočili s nezapamćenim pretnjama smrću.

Napad na redakciju Radio Sarajeva odmah su osudile novinarska udruženja, međunarodne organizacije i predstavnici vlasti BiH, preneo je N1.