Uhapšen profesor Medicinskog fakulteta i načelnik nefrologije VMA: Pacijenti priznali da su mu dali mito

4
Foto: Profimedia

Načelnik nefrologije na VMA Đ. M, koji je i profesor Medicinskog fakulteta, uhapšen je zbog sumnje da je uzimao mito od pacijenata.

On se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u sredu branio ćutanjem, nakon čega mu je Viši sud, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Tri pacijenta koja su mu davala mito na saslušanju su priznala krivicu i zaključila sporazume sa tužilaštvom na uslovne kazne zatvora, a sporazume treba da potvrdi sud.

Đ. M, koji je praćen duže vreme u saradnji tužilaštva i Ministarstva odbrane.

On se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu tokom 2020. godine od većeg broja pacijenata uzeo novac za lekarske preglede, suprotno naredbi nadleznih organa koja se odnosi na prijem pacijenata koji ne ispunjavaju uslov hitnosti.

Istraga treba da utvrdi da li je od još nekih pacijenata uzeo mito.

4 KOMENTARA

  1. Djoko Maksic je lekar koji je mom ocu spasao zivot.Da njega nije bilo umro bi i nikad ne bi saznali dijagnozu.Ovaj covek je olicenje postenja i nikad nam nista nije trazio.2 god se otac lecio kod njega i sada Bogu hvala nema problema.Profeaore Maksicu ziv bio pravde ima.Toliko dobra ste ucinili,a sada to niko da spomene.

  2. Ja samo ne znam da li neke ljude nije sramota, da se tako ponasaju prema lekarima. Svi smo im tapsali da pre par danaa sada nastavljamo da ih satanizujemo. Svi oni su ucili tolike godine, spasavali tolike zivot,a tako su mizerno placeni. Jos jednom SRAM TE BILO SRBIJO!!!!!!

    • Dr Maksića znam sa televizije, iz medija i to sve u superlativu. E sad da li je uzeo mito ili ne – u to ne verujem. Sve mi pada napamet da je to osveta osvedočenih lopova na čelu sa našim vođom što Dr Maksić nije pristao da VMA bude kovid bolnica

  3. Ovakve vesti ne smeju da se objavljuju.
    Sme da se objavi vest tek kada mu se dokaže krivica.

Comments are closed.