Ugasi se jedno, bukne drugo žarište: Raste broj novozaraženih u Kruševcu, pada u Čačku i Kraljevu…

0
Foto: Profimedia

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa i dalje raste u Kruševcu, ali se s druge strane smanjuje broj pacijenata u kovid bolnici. Čačak i Kraljevo, već nekoliko dana beleže pad pozitivnih i hospitalizovanih osoba.

Zavod za javno zdravlje iz Kurševca saopštio je da su, prema poslednjim pristiglim rezultatima, potvrđena nova 32 slučaja Kovida-19, a najviše novobolelih je iz Kruševca, njih 23. Broj pozitivnih nalaza u Rasinskom okrugu sada je 1.308.

Najviše potvrđenih slučajeva zaraze bilo je od početka epidemije u Kruševcu, do sada 792. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu zbrinuto je 68 pacijenata. 

U Rasinskom okrugu do sada je preminulo 47 osoba. Od 3. avgusta, brisevi uzorkovani u Rasinskom okrugu, upućuju se u niški Institut za javno zdravlje, tačnije u novootvorenu laboratoriju “Vatreno oko 2”. 

U paviljonima čačanske bolnice, koji su pretvoreni u kovid odeljenja, trenutno su hospitalizovana 84 pacijenata. Juče u isto vreme na odeljenju ih je bilo 94. Na mehaničku ventilaciju priključeno je četvoro najugroženijih bolesnika. Za poslednja 24 časa u kovid ambulanti, sa simptomima i znacima kovid infekcije, pregledano je 50 osoba. 

U kraljevačkoj bolnici više pacijenata je otpušteno nego što je primljeno, a smanjen je i broj pacijenata na intenzivnoj nezi. U kovid delu Opšte bolnice “Studenica”, trenutno se nalazi 45 pacijenata na bolničkom lečenju.

Trenutno se sedam pacijenata nalazi na intenzivnoj nezi, od kojih su tri na respiratoru, preneo je N1.