UEFA otkrila da su dve utakmice u Srbiji nameštene: „Igrači štelovali rezultat, kladioničarske isplate u Aziji…“

1
itsonlylight / Stockimo / Alamy / Alamy / Profimedia

UEFA je dostavila Fudbalskom savezu Srbije podatke, potkrepljene ozbiljnim sumnjama, o nameštanju dve utakmice u domaćim takmičenjima, objavio je ova saznanja Sport klub.

Kako se navodi, ovo je utvrđeno na osnovu praćenja uplata u kladionicama u Evropi i Aziji.

Pažnju UEFA skrenule su ogromne količine novca uplaćene u kladionicama na oba susreta.

Kako se sumnja, reč je o utakmicama odigranim u martu ove godine. Prva početkom, druga krajem meseca.

Sumnja se da su u nameštanje bili uključeni i igrači timova.

Jedan susret je od strane UEFA oznbačen kao „alarmantan“, zbog velikog broja uplata na Dalekom istoku. Kako navodi SK, „akteri su se potrudili, prema sumnjama iz UEFA, da neposredno zainteresovanim stranama, u takozvanom klađenju uživo, na direktan način, omoguće isplatu značajnijih novčanih sredstava“.

Sumnja se da su isplate omogućene i na osnovu konačnog rezultata!

Postupak analize sumnjivih utakmica dugo je trajao. Dostavljeni su i snimci sa spornih mečeva i još nekoliko potencijalno nerazumljivih i kontraproduktivnih poteza koji su uticali na konačne ishode.

Analitičari zaduženi za sektor praćenja „dojavljenih utakmica“, čak su i evidentirali nekoliko fudbalera po sumnjom. Navodno, pojedini od njih imaju bogat dosije takvih utakmica, jer su akcijama, mimo fer-pleja i sportskog duha, bili skloni i u ranijim klubovima. Taksativno su imenovani, u izveštajima dostavljenim nadležnim u Fudbalskom savezu Srbije, zajedno sa njihovim bivšim klubovima, navodi SK.

1 KOMENTAR

Comments are closed.