“Udružena opozicija Srbije nije bitan faktor ako je to ujedinjavanje lidera…”

1
screenshot N1

Doskorašnji zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Saša Paunović izjavio je da nedavno formirana Udružena opozicija Srbije (UOS) “nije bitan faktor ako je reč o ujedinjavanju lidera”.

“Njihove političke partije moraju na terenu da imaju ljude koji deluju zajedno i koji imaju zajednički plan i program. To za sada ne vidim i ne znam kako bi ovaj projekat bio uspešniji nego prethodni projekat”, rekao je Paunović za današnju Politiku.

On je istakao da opozicija koja bi mogla da ugrozi vlast mora konačno da se bavi životnim pitanjima.

Na pitanje o ujedinjavanju u veliku Demokratsku stranku, on je rekao i da je došlo do razilaženja oko “modela pristupanja gde je ideja bila da se sačuva ime DS i kontinuitet njenog rada, što je značilo da je bilo potrebno da se druge političke partije brišu iz registra i da njihovi članovi pristupe DS”.

Prema njegovim rečima, Zajedno za Srbiju se sa tim složio a Socijaldemokratska stranka (SDS) nije imala ništa protiv tog modela, ali je otvoreno bilo pitanje kvota koliko će imati članova u organima te stranke”.

“Sada vidimo da se posle osam meseci od sastanaka na kojima sam prisustvovao pokazuje da SDS nije želela tu vrstu ujedinjena i da su oni bili ti koji su  ometali ideju ujedinjena”, rekao je.

Paunović, dugogodišnji predsednik opštine Paraćin, koji je učestvovao na lokalnim izborima, rekao je da priznaje izbornu volju gradjana koji su na izborima 21. juna dali poverenje Srpskoj naprednoj stranci.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Pa, dobro Paunovicu, videli smo Vasu procenu i vasu odluku o izlasku na vucicevo glasanje. Vise nisam sigurna u ove Vase procene.

Comments are closed.