Udovica Kobija Brajanta “slomljena” zbog širenja fotografija sa mesta pogibije

0
Foto: Profimedia

Udovica košarkaške zvezde Kobija Brajanta “apsolutno je slomljena” optužbama da su deljene fotografije mesta pada helikoptera u kojem su poginuli Brajant, njihova 13-godišnja ćerka i sedam drugih ljudi, izjavio je njen advokat u subotu, piše ESPN.

Los Anđeles tajms objavio je u četvrtak da je jedan od izvora javne bezbednosti koji ima saznanja o događaju video jednu od fotografija na telefonu drugog zvaničnika u okolnostima koje nisu povezane sa istragom sudara.

Rekao je da fotografije prikazuju prizor i ostatke žrtava. Izvor je želeo da ostane anoniman zbog osetljive prirode navoda.

Kancelarija šerifa iz Los Anđelesa saopštila je u petak u izjavi da detaljno istražuje navode u izveštaju lista.

Advokat Vanese Brajanat, Geri Rob, rekao je da je ona otišla u šerifovu kancelariju 26. januara, na dan pada, “i zatražila da se to područje označi kao zona zabrane leta i zaštićena od fotografa”. “To je za nju bilo od presudnog značaja jer je želela da zaštiti dostojanstvo svih žrtava i njihovih porodica. U to vreme, šerif Aleks Vilaneva uverio ih je da će biti preduzete sve mere za zaštitu privatnosti porodica, rekao je Rob.

Rob je rekao da bi deljenje fotografija bilo “kršenje ljudskog dostojanstva, poštovanja i prava na privatnost žrtava i njihovih porodica.” Pozvao je one koji su delili fotografije da se “suoče sa najstrožom mogućom sankcijom i da njihov identitet bude otkriveni kako bi se osiguralo da se fotografije ne šire dalje”.