Učiteljica iz Bara pozvala đake na moleban, nisu poštovane epidemiološke mere: “Volela bih da mi se pridružite, za srećan početak škole…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Učiteljica Rada Višnjić pozivala je putem Viber grupe V-2 odeljenja Osnovne škole “Jugoslavija” u Baru učenike na moleban u Hramu Svetog Jovana Vladimira, koji je održan 4. oktobra, prenose podgorički portali.

“Draga deco, danas je moleban u Hramu Sv. Jovana Vladimira u 18 časova… Za sretan početak škole… da se molimo za dobro učenje… Ja idem svake godine… I večeras ću biti tamo. Volela bih da mi se pridružite, ko može… Naravno, ne obazirući se na to ko je koje vere”, piše u poruci koju je poslala Višnjić.

Na molebanu, sudeći po fotografijama koje su iz barskog Hrama objavili na Fejsbuku, nisu poštovane aktuelne mere za sprečavanje širenja koronavirusa poput nošenja maski i fizičke distance. 

Sveštenici su tokom službe okupljenima davali i da ljube krst.

Fotografije su, u međuvremenu, izbrisane sa Fejsbuk stranice Sabornog hrama u Baru, ali i dalje stoje na pojedinim portalima.

Rada Višnjić je u februaru ove godine dobila uslovni otkaz, nakon što je suspendovana jer su njeni učenici na času likovnog crtali trobojke.