Ubica iz Hrvatske koji je usmrtio četiri osobe pronađen mrtav

0

“Osoba za koju se sumnja da je napadač koji je ranije danas usmrtio četiri osobe pronađen mrtav pored automobila koji je koristio”, rekao je Šime Pavić, portparol ŠU Šibensko-kninske, a prenosi Večernji list.

“Reč je o Branku Koloperu”, potvrdila je šibenska policija.

Kako prenosi Večernji list, napadač je sebi presudio iz pištolja, a pronađen je u Vodicama u beživotnom stanju ispred svog automobila, ali ta informacija još nije zvanična.

Podsetimo, oko 13 sati u Vodicama kod Šibenika ubijen je muškarac dok je sedeo u automobilu. Prema pisanju portala Jutarnji list, reč je o poznatom lokalnom preduzetniku.

U pitanju je Tedi Slamić, izvršni direktor trgovačkog preduzeća „Djelo“, koje formalno ima sedište u Unešiću, ali zapravo posluje uglavnom u Šibeniku, preneo je Jutarnji.

Kako je preneo Večernji list, pozivajući se na nezvanične informacije, napadač je bio upravo Koloper, vlasnik propale šibenske pekare Matkol.

Njegova kompanija je, prema pisanju ovog lista, otišla u stečaj, a on je presudio najvećem poveriocu Slamiću i pre toga stečajnoj upravnici Radojki Danek, njenom suprugu Mariju, kao i još jednom poveriocu.

Nezvanične informacije govore da je Koloper smatrao Slamića odgovornim za propast svoje nekad uspešne firme. Kad je “Djelo” otvaralo lance svojih prodavnica, Koloper je sa vlasnicima dogovorio da će imati poslovnu suradnju na način da će trgovački lanac kupovati njegove pekarske proizvode, prenosi Jutarnji list.

Međutim, nakon dobrog startnog perioda, došlo je do problema i lanaca prodavnica više nije plaćao Koloperu isporuke. Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda Koloper sa Slamićem dogovorio da dug kompenziraju u brašnu.

Ipak, na kraju je procenjeno da je brašno imalo veću cenu nego završni pekarski proizvoda, pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je “Matkol” dužan “Djelu” preko pola miliona kuna. Račun kompanije je blokiran, a nakon 120 dana FINA je pokrenula stečaj zbog duga koji se popeo na 831.702 kune.

Prema dostupnim informacijama, Koloper se danas našao s Radojkom Danek, njenim suprugom i poveriocem. Koloper je tada, prema pisanju Večernjeg, ubio njih troje, uzeo automobil bračnog para Danek i zatim otišao u Vodice.

Slamić je sedeo u merecedesu ispred prodavnice čiji je vlasnik, a napadač je bez reči pucao iz kalašnjikova, ispalivši metke po čitavom automobilu.

Stečaj nad Matkolom pokrenut je tokom 2018. godine zbog neprekidne blokade duže od četiri meseca i više od 800.000 kuna duga.

Pekare Matkola svoja su vrata zatvorile nekoliko meseci ranije kada su šokirane radnice doslovno preko noći ostale bez posla jer ih o zatvaranju firme niko nije obavestio.