Ubedljiva pobeda Palme u Jagodini, koalicija osvojila 17 od 21 mandata

1
Foto: Printscreen

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je danas da pobeda Srpske napredne stranke (SNS) na parlamentarnim izborima “znači nastavak političke i ekonomske stabilnosti u Srbiji”, kao i da je zadovoljan rezultatima koalicije na republičkim izborima sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) koja je osvojila 32 poslanička mesta umesto 29 koliko ih je imala na prethodnim izborima, saopšteno je iz JS.

On je rekao i da je na lokalnim izborima u Jagodini koalicija SPS-JS osvojila 70 odsto glasova, ili 17 od 21 odborničkog mandata, da je još jedna lista dobila dva odbornička mandata, a dve liste po jedan mandat u Skupštini Jagodine.

“Mogu da konstatujem da je ovo stvarno veliki rezultat imajući u vidu da i nije bila neka kampanja zbog korone. Želim da kažem da je Jedinstvena Srbija izašla u dosta opština sama na lokalne izbore i da je ostvarila dobre rezultate. U Bačkom Petrovcu 35 odsto, Niškoj banji 12,26, u Leskovcu devet odsto, Vranju 8,5, Dimitrovgradu sedam odsto, Vranjskoj banji, Svrljigu, Žablju po 3,5 odsto. U devet gradova smo sami prešli cenzus”, rekao je Marković.

Marković je rekao da “čestita izborni rezultat i svom koalicionom partneru, drugu, bratu i svim funkcionerima SPS-a”, i najavio da će lokalna vlast u Jagodini, kao i u prethodnom mandatu, biti u koaliciji sa SPS i Srpskom naprednom strankom.”

“Jedinstvena Srbija će nastaviti da se bori za svoj program da u svakoj opštini budžet troše oni koji ga i pune a to su građani, borićemo se protiv političkog zapošljavanja, da ne mogu odbornici i oni koji imaju političke funkcije u gradovima i opštinama da primaju plate. To će biti naš zadatak u narednom vremenskom periodu”, rekao je Marković.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Da nije usao u koaliciji sa SNS na lokalu tesko da bi osvojio vecinu. Polako al sigurno gubi glasace Mladi masovno odlaze iz jagodine jer nema posla a njihovi roditelji nece biti Palmini glasaci. U Jagodini kao da vlada ANTOANETA i na vapaje naroda da nema leba Palma deli putovanja, 3000 za gospodju i letovanja za djake.

Comments are closed.