U zgradu opštine ne može ni novo, ni smenjeno rukovodstvo: Šta se dešava u Budvi

0
Foto: Profimedia

Policija iz Podgorice obezbeđuje od jutros ulaz u zgradu opštine u Budvi posle incidenata, a zabranjen je ulazak i novoizabranom i smenjenom rukovodstvu.

Smenjeni predsednik Opštine Budva Marko Carević došao je ispred opštine, ali mu nije dozvoljeno da uđe. On je pozvao okupljene građane da poštuju odluku policije i zahvalio im na podršci. Oni su na Carevićev poziv počeli da se razilaze sa platoa ispred zgrade Opštine.

Nova većina u SO Budva, koju predvodi Demokratska partija socijalista, uspela je 11. juna da smeni Marka Carevića i Krsta Radovića na sednici održanoj u turističkom naselju Slovenska plaža, čemu su prethodili incidenti.

Do tada je vlast obavljala koalicija Demokrata i Demokratskog fronta, ali je jedan njihov odbornik odlučio da ih napusti i podrži novu vlast, a oni smatraju da se radi o političkoj korupciji.

Potom je bilo nereda i hapšenja, ali je bilo dogovoreno da se pokuša naći kompromis.

Juče je međutim ponovo došlo do incidenata oko preuzimanja vlasti jer su poslanici i odbornici Demokrata i Demokratskog fronta probili kordon privatnog obezbeđenja u SO Budva i ušli u zgradu Opštine.

(Beta)