U Vukovaru se potukli učenici dve smene – hrvatske i srpske: “Kampanja protiv pripadnika srpske zajednice”

0
Foto: Igor Pavićević

Predsednik Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Vukovaru Srđan Кolar potvrdio je sinoć za “Tanjug” da je ispred jedne škole u tom gradu došlo do tuče đaka dve smene – srpske i hrvatske.

Кolar je rekao da je policija brzo reagovala, da je nekoliko đaka bilo privredeno, jedan sa lakšim povredama po glavi, kao i da je istraga događaja u toku, prenosi RTS.

Video, koji se pojavio na društvenim mrežama, prikazuje tuču, koja se, kaže Кolar, dogodila pre dva dana.

Prema njegovim informacijama, jedan od učesnika tuče je zadržan u pritvoru.

Кolar je izrazio žaljenje što se hrvatski mediji nisu pokazali profesionalno, već su, kaže, kao vinovnike tuče odmah označili đake srpske nacionalnosti, iako istraga još traje i nije zvanično saopšteno ko je započeo sukob.

On nije želeo da prejudicira zaključke istrage, ali navodi da “srećom, postoji još jedan video snimak koji kruži društvenim mrežama i koji pokazuje da je sled događaja bio drugačiji od pisanja hrvatskih medija”, koji su srpske đake odmah označili kao krivce.

“Na žalost, ovde se vodi kampanja protiv pripadnika srpske zajednice, kako bi se Srbi prikazali kao osnovni problem u Vukovaru i Hrvatskoj i akteri svih nemilih dešavanja, a tako i kao počinitelji toga”, kaže Кolar.