U Tel Avivu padala marihuana sa neba: “Krajnje je vreme, draga braćo. Da li je to ptica? Da li je to avion? Ne, to je zeleni dron…”

0
Beta - AP Photo/Ariel Schalit

(Beta) – Stotine kesica marihuane pale su ove nedelje sa neba na centralni trg Tel Aviva, na radost zanemelih prolaznika, koji su pojurili prema “mani”.

“Krajnje je vreme, draga braćo. Da li je to ptica? Da li je to avion? Ne, to je zeleni dron, koji s besplatno deli marihuanu”, napisala je grupa “Zeleni dron” u kriptičnoj poruci u aplikaciji “Telegram”, prenose izraelski mediji.

Stotine nesica bačene su s drona, na radost prolaznika koji su požurili da pokupe pakovanja marihuane od po dva grama na Rabinovom trgu, ispred gradske kuće Tel Aviva.

Dvoje ljudi koji su bili upravljali bespilotnom letelicom zaustavila je policija.

Ali “mana s neba” ne bi trebalo da se time zaustavi. “Zeleni dron” je najavio da će se projekat “Kiša marihuane” nastaviti svake nedelje na drugoj lokaciji u Izraelu, gde će s neba pasti ukupno jedan kilogram te droge.

Iako je Izrael odobrio izvoz medicinske marihuane, proizvodnja, prodaja, kupovina i upotreba te “meke droge” u “rekreativne svrhe” i dalje predstavljaju prekršaj.

(Beta)