“U Starom gradu su svima bili dostupni overitelji, Tadić obmanjuje javnost…”

0
Foto: Profimedia/Ilustracija

Načelnik Uprave beogradske opštine Stari Grad Andreja Belingar ocenio je danas da je predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić “obmanuo javnost” rekavši da je ta opština opstruisala prikupljanje potpisa za izbornu listu ‘Srce Grada – Pokret slobodnih građana i nestranačkih komšijskih inicijativa za očuvanje Starog grada’.

Tadić je za dnevnik “Blic” rekao da se lista koju podražva suočila sa opstrukcijama vlasti i opozicije koja bojkotuje izbore, a kao primer je naveo opozicionu opštinu Stari grad gde im nije dodeljen overivač potpisa.

“Naglašavamo da je opština Stari grad svima koji su zahtevali angažman overitelja za proceduru prikupljanja potpisa iste stavila na raspolaganje svakog dana od 27. maja, a konkretno listi ‘Srce Grada’ tokom četiri dana dva overitelja i ostalih dana po jednog”, rekao je Belingar, a saopšteno je iz te opštinske uprave.

Belingar je dodao da opština nije dodelila overitelja toj listi kada je u zahtevu kao lokacija za prikupljanje potpisa bio naveden ugostiteljski objekat, iako su po njegovim rečima prostorije mesnih zajednica opštine bile na raspolaganju svim listama, a to je kako je istakao bio “jedini slučaj”.

(Beta)