U staračkim domovima zaražena 33 korisnika i 34 zaposlena

0
Foto: Profimedia/Ilustracija

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, virusom korona inficirana su 33 korisnika i 34 zaposlena, saopšteno je danas.

Po navodima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, od početka epidemije koronavirusa od infekcije je izlečeno 615 korisnika i 215 zaposlenih u tim ustanovama.

Po poslednjim podacima, prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu i u Domu Bežanijska kosa Gerontološkog centra u Beogradu.

Inficiranih ima i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom i radnoj jedinici Dnevni boravak “Stari Grad” Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Prisustvo virusa potvrđeno je i u Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu, Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” u Kragujevcu i Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Obolelih ima i u centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu i gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, u odeljenima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara i Vračar.

Infekcija je prisutna i u organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. “Dečje srce” u Beogradu kao i u domovima za smeštaj odraslih i starijih “Mass Green House” u Petrovaradinu, “Miljakovački vinogradi” i “Lipovački odmor” u Beogradu i domu “S. Nikola” u Negotinu.

Podseća se da rešenjem ministarstva o zabrani rada, domovi “Doživeti stotu” u Beogradu, “Stara pruga” na Umci i “Radost” u Negotinu, više ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih dok je Domu za smeštaj odraslih i starijih “Nada” u Beogradu zabranjen rad.

(Beta)