U Srbiji za dan izlečeno gotovo 5.000 ljudi? Dr Radovanović misli da je nešto drugo u pitanju…

2
Foto: Profimedia

Ko svakodnevno prati statističke podatke u vezi sa stanjem koronavirusa u Srbiji, danas je bio u dilemi.

Zvanični podaci koje objavlje Ministaravo zdravlja pokazuju da je prema jučerašnjoj statistici juče bila izlečena 6.391 osoba, a danas ih je 11.056.

To znači da je za dan izlečeno 4.665 ljudi. Ili je samo stvar u načinu na koji se broji.

Ne bi Srbija bila jedinstven slučaj u tom smislu.

Mnoge zemlje, među njima i one najrazvijenije i najpogođenije tokom pandemije koronavirusa, menjale su metodiku brojanja zaraženih, preminulih ili izlečenih.

Velika Britanija, Rusija, Italija i Španija revidirale su broj preminulih.

Na pitanje Nova.rs da li je takva situacija i u Srbiji ili ovakva promena može da ima veze sa mogućnošču ulaska naših državljana u Crnu Goru, epidemiolog dr Zoran Radovanović ocenjuje da Crnogorci nisu “ludi” ali je ipak svestan i toga da su našim komšijama potrebni turisti.

“Nisu Crnogorci ludi, znaju oni šta se dešava i jasno im je koliko imamo novootkrivenih. Nisu to džepovi, to su nova žarišta. Ipak i Crnogorci su ekonomski u čabru, moraju da dovode turiste, makar i Srbe. Ipak, olabaviće oni, samo čekaju još malo da se kod nas popravi situacija”, objašnjava Radovanović.

Podsetimo, Vlada Crne Gore usvojila je zakon

2 KOMENTARA

  1. Dr Radovanovic već nedeljama iznosi svoje otrovne stavove. Da li je moguće da ljubomora što nije u kriznom štabu može tako da zaslepi starog čoveka ili postoji i neki drugi razlog?

Comments are closed.