U poslednja 24 časa najveći broj zaraženih u BiH od početka pandemije

0
BETAPHOTO/Merima Spahic/DS

U poslednja 24 časa u BiH je registrovano 119 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviše od početka epidemije, a juče ih je bilo 88.

U FBiH je potvrđeno 57 novih slučajeva, a u Republici Srpskoj 62, a ukupan broj obolelih od početka pandemije u BiH prastao je na 3.795.

U Federaciji BiH su zabeležena dva nova smrtna slučaja osoba srednjih godina, iz Tuzle i Živinica, te je ukupan broj preminulih od posledica koronavirusa 175.

U protekla 24 časa u Federaciji BiH testirano je 539 uzoraka, od kojih je 57 pozitivno na COVID-19. Novi slučajevi su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu Sarajevo.

U RS, od 62 nova slučaja, najviše je iz Banjaluke – 17, po šest iz Prijedora i Zvornika, pet iz Srpca, četiri iz Teslića, po tri iz Dubice, Kotor Varoši i Mrkonjić Grada, po dva u Modriči, Doboju i Laktašima, te po jedno iz Ljubinja, Foče, Milića, Vlasenice, Јezera, Ugljevika, Trebinja, Prnjavora i Kneževa.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković je ocenio da se pogoršala epidemiološka situacija u RS.

Dodao je da novozaraženi uglavnom imaju blažu klinički sliku.

Zeljković je istakao da se većina građana pridržava mera, dok neki ne održavaju razdaljinu od rugi i nemaju maske u zatvorenom prostoru.

(Beta)