“Zločin je dobro isplanirao i istražio lokacije na kojima će se skrivati”: Četrnaesti dan potrage za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem

0
Foto: MUP Srbije

Potraga za Ninoslavom Jovanovićem, zvanim „Malčanski berberin“ koji je oteo maloletnu devojčicu nastavljena je i danas. Ovo je 14. dan potrage za njim.

Ovih dana pretražuje se teren oko Niša, Knjaževca i Svrljiga, preneo je danas RTS.

Jovanović je osumnjičen za otmicu devojčice Monike Karimanović, koja je pronađena u nedelju. Kako je ranije za RTS rekao direktor policije Vladimir Rebić, otmičar Monike Karimanović zločin je dobro isplanirao i istražio lokacije na kojima će se skrivati.

Monika Karimanović se polako opravlja i pod stalnim je nadzorom lekara, psihologa i socijalnih radnika. Ninoslav Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru, od 2006. do 2018. godine.

Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u martu ove godine.

Dvanaestogodišnja Monika K. se od nedelje, 29. decembra kada je pronađena, oporavlja na Klinici za dečju hirurgiju i sa njom radi tim psihologa, prenosi Danas.

Policija i žandarmerija pretražuju područje izmedju Niša i Svrljiga. Direktor policije Vladimir Rebić rekao je juče da je potraga prioritet i će biti nastavljena sa istom energijom i istim brojem ljudi kao i dok je Monika bila oteta.

Rebić je rekao da potragu otežava to što se Jovanović sasvim sigurno unapred pripremao za izvršenje krivičnog dela i u zemunicama i napuštenim kućama skladištio vodu i hranu kako bi preživeo. 

Potragu, dodao je, otežava i činjenica da je prazno od 80 do 90 odsto kuća u selima u kojima se traga za otmičarem, a policija nema ovlašćenja da provaljuje u zaključane kuće.

Monika K. se polako opravlja i pod stalnim je nadzorom lekara, psihologa i socijalnih radnika.

Ninoslav Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru, od 2006. do 2018. godine.

Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u martu ove godine.