„U maju i novembru po 30 evra svim građanima, penzionerima još 50 evra…“

4
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras u novom paketu mera podrške srpskoj privredi.

„Prva mera je direktna podrška pomoći privatnom sektoru. Doneli smo odluku da tri puta po 50 odsto minimalne zarade da damo, od 1. aprila da počne da se isplaćuje. To je za preduzetnike, mikro i mala preduzeća“, rekao je Vučić.

„Postoji dilema da li to da radimo i sa velikim preduzećima. Tako da ćemo tu odluku doneti u sledećem periodu. Od države bi minimalac dobilo čak 1.550.000. Zatim, sledi sektor prevoza putnika: mi bismo im u narednim mesecima davali 600 evra po autobusu, da budemo fer prema njima kao što smo bili prema turističkim radnicima. Dakle, to bi trajalo šest meseci. U pitanju je velika pomoć od države“, dodao je on.

On je naglasio da potom slede mere za očuvanje likvidnosti.

„Doneli smo odluku da svim građanima Srbije u maju, koji se budu prijavili na telefon, damo 30 evra u maju i 30 evra u novembru, a penzionerima još 50 evra“, rekao je Vučić..

Podsetimo, Vučić je je nedavno izjavio da se za 10 dana očekuje novi paket pomoći privredi.

„Mi nismo u lokdaunu, idemo sa novim paketom pomoći, očekujete za deset dana, ne pitajte odakle pare“,rekao je Vučić.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari „vrsnog pedagoga“ Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ

4 KOMENTARA

  1. „…ne pitajte odakle pare”,rekao je Vučić.“ Али ће нас питати праунуци ?

  2. Znači ovako – apotekarima koji su u prethodnih godinu dana imali desetostruko veći promet i ostvarivali ekstra profit dizanjem cena (maske, rukavice, cink, selen, vitamin C i D…), trgovcima i muljatorima što su koristili situaciju i krali i državu i građane, raznim „privrednicima“ koji jedva da odvajaju minimalac za radnike (i to ne bi da ne moraju) ali zato idu 4 puta na more i 3 puta na skijanje i za svaki dan u nedelji imaju po automobil – po 54 000 din. A sirotinji koja jedva spoji kraj sa krajem i preživljava od prvog do prvog – po 6000 din!
    Pošteno i pravedno, nema šta.

  3. „Ne pitajte odakle pare“. Ha, ha.. A sto ste z nepunih 9 godina vlasti duplirali dug Srbije (sa 15 na 28 milijardi dolara). A uporno se hvalite kako nam ekonomija napreduje, kako imamo para…. Strasno!

Comments are closed.