U Hrvatskoj kreće škola preko televizije: Nastava u uslovima epidemije koronavirusa

0
Foto: Profimedia

U Hrvatskoj se od ponedeljka uvodi nastava za učenike osnovnih škola preko televizije, a nastavni program biće emitovan na Trećem kanalu HRT-a, saopšteno je danas.

“U skladu sa odlukom Vlade Republike Hrvatske, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u saradnji s Ministarstvom nauke i obrazovanja će sudlovati u provođenju nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu”, saopštio je HRT.

Tako će od ponedeljka, 16. marta u 8 sati na Trećem programu HRT-a krenuti emisija nastavnog programa “Škola na Trećem”.

“U uslovima proglašene epidemije koronavirusa na području Republike Hrvatske, a sa ciljem obezbeđivanja kontinuiteta vaspitno obrazovnog procesa, Hrvatska radiotelevizija se zadužuje da omogući izvođenje nastavnog programa na daljinu. Ministarstvo obrazovanja zadužuje se da obezbedi nastavno osoblje koje će održavati nastavu po razredima, počevši od prvog razreda u najranijem terminu, prema četvrtom razredu u kasnijem terminu”, navodi HRT.

Nastava će pratiti programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristiće se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus