U DS nastavljena razmena teških optužbi: Rakić kaže da je deo spreman na saradnju sa Vučićem; Mojović odgovara da nestaju sa političke scene

1
foto twitter

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić i članica Glavnog odbora DS Gorica Mojović su u emisiji RT Vojvodine “Pravi ugao” danas ponovile potpuno različita tumačenja zbivanja u Demokratskoj stranci (DS).

U nedelju, 21. juna, deo članova Glavnog odbora DS je na sednici podržao predsednika i njegov izveštaj, a deo nezadovoljnih članova sednicu nastavio u holu ispred sale i najavio stranačke izbore.

Rakić je ponavljala da je deo koji ne podržava predsednika DS Zorana Lutovca, spreman na saradnju s predsednikom vladajuće SNS i Srbije Aleksandrom Vučićem, dok je Mojović to odbacila i rekla da je DS “nestala sa političke scene”.

Rakić je najavila da se u DS narednih dana odlučuje da li će u “kolaboraciju sa SNS” ili se “profiliše kao oštra opoziciona stranka”.

“Ne odbija se sazivanje Izborne skupštine i ona će biti zakazana kad joj dodje vreme” rekla je Rakić.

Dodala je da je na prekinutoj sednici Glavnog odbora poštovana procedura i usvojen izveštaj opredsednika DS Lutovca o radu, a Mojović rekla je da neće doći na nastavak te sednice 28. juna u Šapcu i pitala, “ako je usvojen izveštaj Lutovca, kako to da je taj izveštaj ponovo prva tačka dnevnog reda?”.

Mojović je rekla da bi izveštaj predsednika trebalo da bude javan, a da ga “niko nije čuo”.

Mojović je odbacila tvrdnju Dragane Rakić da su na njenoj strani “vučićevci i pučisti”, dok je Rakić rekla da su mnogi nekadašnji funkcioneri izašli na izbore na drugim listama.

“Gorice, vi ste izmanipuisani!” rekla je Rakić i da “taj voz u kojem je ona, vode Balša i Kena”, a “svaka stanica je pogrešna”.

“Sram vas bilo, ovo je užasno uvredljivo, medju nama su neki osnivači DS!” odgovorila je Mojović i rekla da su potrebni stranački izbori.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. У ранијим оваквим случајевима, Демократска странка би се уобичајено расцепила и њу би напустила “одметнута” фракција. Сада се то зачудо не дешава и питање је зашто ? Да ли због тога што франшиза “Демократска странка” (која узгред данас нема скоро па никакав политички, а тиме и финансијски значај) има (процењен од неких чланова) потенцијал у будућности, или је реч о спознаја код самих “одметника”, да би се тако одметнути сврстали као још једна од странака које би да се “боре” у Скупштини, али никада не би достигли 3%, да би то учинили ? У сваком случају, општи утисак је да се нису ни мало опаметили са објављеним резултатима избора и да тог аутодеструктивног синдрома никако не могу да се ослободе.

Comments are closed.