Šta se događa u Budvi: Smena gradske vlasti, sednica u Slovenskoj plaži…

0
Foto: Profimedia

Predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović nije danas dozvolio odbornicima novoformirane većine da pristupe sali lokalnog parlamenta čime je nastavljena opstrukcija smene vlasti koja traje od kraja maja, a prate je incidenti, tenzije i uvrede.

Do političke krize u toj opštini je došlo nakon što je odbornik Stevan Džaković koji je bio na listi Demokratskog fronta, odlučio da podrži opoziciju u toj opštini koju čine Demokratska partija socijalista i Crnogorska partija, da preuzme vlast.

Na sličan način je došlo do smene vlasti u Nikšiću i Kotoru nakon što je u tim opštinama vlast osvojila opozicija na državnom nivou, pojedini odbornici sa njihovih lista su se predomislili i podržali DPS.

Vlast u Budvi koju čini DF i Demokrate, međutim, na svaki način pokušavaju da opstruiraju glasanje o smeni rukovodstva, a Džakovića javno vređaju, optužuju ga za političku korupciju, da je dobio pare, nasrću fizički na njega, a veće incidente je u nekoliko navrata sprečila policija.

Radović je danas, nakon što nije dozvoljeno odbornicima da uđu u salu, naveo kako je jedina legalna i legitimna sednica na kojoj može da se raspravlja o tom pitanju ona koju je on zakazao za 29. jun.

Odbornici nove većine su potom napustili opštinske prostorije, a okupljeni građani su uzvikivali “lopovi, lopovi”.

Na kraju se stvar ipak razvila u korist nove većine.

Nova većina u Skupštini opštine (SO) Budva smijenila je gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsednika SO Budva Krsta Radovića.

Oni su sednicu na čijem su dnevnom redu bile odluke o razrješenju Carevića (DF) i Radovića (Demokratska Crna Gora), održali u turističkom naselju Slovenska plaža u Budvi.

(Beta/Vijesti)