U akciji „Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“ prikupljena sredstva za lečenje mališana

  Mozzart i FK Crvena zvezda donirali najsavremeniji ultrazvuk Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju u Nišu

  0
  Foto: Mozzart

  Kompanija Mozzart i fudbalski klub Crvena zvezda ispunili su obećanje dato u oktobru ove godine, i od sredstva prikupljenih posredstvom akcije „Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“ nabavili ultrazvuk poslednje generacije Kliničkom centru u Nišu. Donacija najsavremenijeg ultrazvučnog aparata značajno će olakšati i unaprediti rad lekara Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju KC Niš, koji godišnje obave više od trideset hiljada pregleda dece svih uzrasta.

  Generalni direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović, zahvalio je kompaniji Mozzart i FK Crvena zvezda na ovom velikodušnom gestu, istakavši da su stručnjaci druge po veličini zdravstvene ustanove u našoj zemlji koja opslužuje oko tri miliona stanovnika, do sada koristili ultrazvuk star gotovo trideset godina.

  – Zaista sam ponosan što je Klinički centar Niš domaćin dobrim i humanim ljudima iz Mozzart-a i FK Crvena zvezda, koji su odlučili da baš naša zdravstvena ustanova, tačnije Klinika za dečiju hirurgiju i ortopediju, dobije ovu značajnu i vrednu donaciju, jer će ovaj aparat veoma značiti našim najmlađim pacijentima. Želim da se zahvalim, pre svega, donatorima koji su ovde, igračima Crvene zvezde, kao i svim ljudima koji vole sport i klađenje, jer svakako oni igraju veliku ulogu u čitavoj humanitarnoj akciji. Zahvaljujem i rukovodstvu Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju, na čijem je čelu prof. dr Anđelka Slavković, koja se zajedno sa nama iz uprave, a uz veliku i stalnu iskrenu pomoć države, Ministarstva i resornog ministra, svesrdno bori za konstano napredovanje i poboljšanje uslova, rekao je Radovanović.

  Akcija „Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“plod je uspešne saradnje regionalnog lidera industrije igara na sreću i najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba, koji su pri potpisivanju sponzorskog ugovora najavili brojna iznenađenja, između ostalog i za čitavu društvenu zajednicu. Naime, od 18. oktobra svaki tiket odigran u Mozzartu na kojem se nalazila utakmica crveno-belih predstavljala je ulaznicu za zapadnu tribinu stadiona „Rajko Mitić“, za meč šampiona Srbije u domaćem prvenstvu. Za svaku od ovih tiketa-karata kompanija Mozzart i crveno-beli donirali su 500 dinara u humanitarne svrhe.

  Uspešnost akcije potvrdio je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, istakavši zadovoljstvo što su prikupljena sredstva iskorišćena na najbolji način.

  – Posle donacije Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, veoma smo ponosni što smo u saradnji sa našim partnerom kompanijom Mozzart, u prilici da pomognemo i Klinici u Nišu, tačnije mališanima koji vode svoje najteže utakmice. Kao društveno odgovorne organizacije, prilikom sklapanja sponzorskog ugovora dogovorili smo još mnogo humanitarnih akcija i radujemo se i budućim zajedničkim aktivnostima, istakao je Terzić.

  Privredni gigant kompanija Mozzart, prepoznatljiva po društvenoj odgovornosti koja joj je od osnivanja na vrhu lestvice prioriteta, uvek nastoji da povezuje sport i plemenitost i pažljivo osluškuje probleme svih delova zajednice.

  – Ulaganje u zdravstvo i unapređenje uslova u bolnicama u kojima borave najmlađi, za nas predstavlja i direktno ulaganju u budućnost Srbije. Eksperti dečije hirurgije KC u Nišu obavljaju neverovatan posao pružajući medicinske usluge celoj Južnoj Srbiji i verujemo da im je kvalitetnija i savremena oprema neophodna kako bi postigli još bolje rezultate. Posebno je zadovoljstvo što smo i naše verne igrače uspeli da ujedinimo u ovoj izvanrednoj misiji. Svaki od tiketa, a bilo ih je na hiljade, pomogao je da nabavimo ultrazvuk koji će zadovoljiti najviše standarde. Mnogo hvala i našim prijateljima iz FK Crvena zvezda sa kojima imamo zajedničke ciljeve u sportu, ali nas iznad svega spajaju oni humani, zaključio je direktor Sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart Borjan Popović.

  Humana utakmica za život dece

  – Ovo je velika pobeda kluba, igrača i navijača Crvene zvezde kao i kompanije Mozzart na polju humanosti, u utakmici za zdravlje i život dece. Savremeni ultrazvučni aparat koji smo dobili se temelji na nejonizujućem zračenju po ALARA principu, što će omogućiti uvođenje novih dijagnostičkih i terapijskih procedura u našoj Klinici, objasnila je direktorka Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju prof. dr Anđelka Slavković.